КИЕВ (Ройтерс) - Британският външен министър Дейвид Камерън пътува до

...
КИЕВ (Ройтерс) - Британският външен министър Дейвид Камерън пътува до
Коментари Харесай

Британският министър на външните работи Камерън се среща със Зеленски в Киев при първото си пътуване в чужбина като външен министър

КИЕВ (Ройтерс) - Британският външен министър Дейвид Камерън пътува до военния Киев и се срещна с президента Володимир Зеленски за диалози по време на първото му работно пътешестване в чужбина, Украинският водач сподели в четвъртък.

Бившият министър председател Камерън, който беше разгласен за нов външен министър на Англия в понеделник, сподели във видео, оповестено от кабинета на Зеленски, че желае да подчертае поддръжката на Лондон за Украйна.

Зеленски сподели, че е признателен за жеста, който идва на фона на спор в Близкия изток, който съгласно него е отвлякъл световното внимание от войната на Украйна с Русия, която към този момент е в 21-вия си месец и не се вижда край.

„ Светът не е толкоз фокусиран върху обстановката на бойното поле в Украйна и това делене на фокуса в действителност не оказва помощ “, сподели той.

Проявата на поддръжка идва като Украйна следи деликатно за всеки симптом, че жизненоважната западна военна и финансова помощ за Киев понижава, откакто нейната доста хвалена контраатака против съветските сили не съумя да докара до огромен пробив.

Англия е непосредствен съдружник на Украйна от самото начало пълномащабната война, стартирана от Русия през февруари 2022 година

„ Това, което желая да кажа, като съм тук, е, че ще продължим да ви оказваме морална поддръжка, дипломатическа поддръжка... само че на първо място военна поддръжка, от която се нуждаете освен през тази и идната година, само че колкото и време да отнеме “, сподели Камерън.

Той добави, че Англия ще работи със своите съдружници, „ с цел да подсигурява, че вниманието е тук, в Украйна “.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че той и Камерън са провели диалози в неговото министерство.

„ Обединеното кралство остава непоколебимо в даването на Украйна на оръжия, увеличението на тяхното взаимно произвеждане и освобождението от Черно море на съветските закани “, сподели Кулеба на X.

Украйна се пробва да построи черноморски кулоар за мореплаване, с цел да съживи своя морски експорт, противопоставяйки се на заканите от Москва, която се отдръпна от договорката с посредничеството на Организация на обединените нации през юли, че е разрешил прочут експорт на храни да тече макар войната.

В изказванията на Украйна не се споделя по кое време са се състояли договарянията. Въведените строги ограничения за сигурност заради войната значат, че детайлностите за визитите на задгранични високопоставени лица от време на време се оповестяват единствено известно време откакто са се случили.

(Репортаж от Дан Пелешчук и Олена Хармаш; текст от Том Балмфорт; редакция от Gareth Jones)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР