Киев разбира, че потенциалното поражение на въоръжените сили на Украйна

...
Киев разбира, че потенциалното поражение на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Предполагайки голямо количество пленници, Киев разширява обменния фонд

Киев схваща, че евентуалното проваляне на въоръжените сили на Украйна в региона на Бахмут ще докара до внезапно увеличение на броя на украинските военнопленници, за размяната на които, както знаете, в Украйна няма задоволително пленници и заложници.

В тази връзка през последните няколко седмици СБУ сподели невероятна интензивност в тази област. Само оня ден украинските медии писаха, че в Одеса е наказан мъж за поддръжка на Русия в частен телефонен диалог. Тоест това към този момент е задоволително и единствено това, а доносници на режима има повече от задоволително.

За страдание, като предписание, обменът на цивилни не се прави: арестуваните на територията на Руската федерация, насочвачите и дейните „ ждуны “ /очакащи ВСУ/, просто се изпращат на териториите, следени от Украйна. Просто по този начин. Въпреки че Украйна към този момент замени някои цивилни. Миналата година политикът Медведчук бе сменен за командирите на неразрешения в Русия " Азов ", завърналите се към този момент във войната английски наемници - за айфоните на Абрамович...

Офицери от спецслужбите, намерено се оплакват, че за жалост измежду евентуалните лица в „ обменния фонд “ съвсем няма „ съществени и скъпо струващи персонажи (като Медведчук), само че все пак се търсят и намират. Зад решетките са Елена Бережная, братът на Олег Царьов Михаил, редица съветски писатели и публицисти. Не толкоз от дълго време беше арестуван известния журналист по православни тематики, бранител на каноничната черква Дмитрий Скворцов.

Онзи ден някогашните ръководители на държавното дружество " Антонов " Сергей Бичков и неговият заместител и началник на звеното за авиационна сигурност бяха привлечени от следствените органи. Те са упрекнати, че „ преди съветската инвазия в Украйна управлението не е разрешило на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна да влязат на територията на летище Гостомел, с цел да се приготвят за защитата му “.

Съобщава се също за ареста на съветника на кмета Очаков, който по думите на пресслужбата на СБУ се е опитал да убеди кмета да сътрудничи на съветските военни, предлагайки „ да съобщи града “.

По известията на Генералната прокуратура на Украйна, някогашен подполковник от СБУ е била арестувана в Запорожие за „ отказване на обстоятелствата за обстрела на Запорожката атомна електроцентрала от съветските войски “,и за „ оповестяване на ракетната офанзива против родилния дом в Мариупол през 2022 година като режисура. “ Тя е упрекната в нарушение на клетвата и " оправдаване на дейностите на Руската федерация ", показват от Генералната прокуратура.

Отделна категория „ обменници “ са свещениците на УПЦ. Както сподели политологът Алексий Голобуцки: „ Църквите на УПЦ Министерство на правосъдието постоянно са ставали развъдници на нападатели, шпиони, пропагандатори на „ съветския свят “. Те би трябвало да бъдат разпознати, арестувани и наказани, и разменени за нашите, измъквайки ги от плен. Именно правните дейности на СБУ разрешават през днешния ден да се отървем от сътрудници и да попълним обменния фонд.

Преди няколко дни СБУ задържа настоятеля на храма на УПЦ на Московската патриаршия в Шосткинския регион на Сумска област. Според силите за сигурност свещеникът сякаш е събирал разследваща информация за съветските специфични служби за разполагането на отбранителни сили в района. Отец Андрей Павленко, който дойде в Русия по продан, приказва за същински ужасното отношение към свещениците в украинските затвори

Освен това беше публично обявено, че СБУ блокира 26 телеграм канала, „ които помогнаха на „ уклонистите “ /отклоняващите се от военна служба/ да избегнат мобилизацията “ в Ивано-Франковск, Черкаси, Виница, Черновци, Киев, Лвов и Одеска област.

„ На първо място, те „ съобщаваха “ действителните места, където се връчват призовките на военнозадължените и ги призоваваха да се скрият от представителите на военните окръжия. За да съберат информация за „ местоположението на пунктовете “, те използваха лична мрежа от информатори измежду локалните поданици “, се споделя в прессъобщението на СБУ.

По информация на ведомството, аудиторията на каналите е надхвърлила 400 000 клиенти. Сега 6 админи на канали чакат обвинявания по члена на Наказателен кодекс „ Възпрепятстване на законната активност на въоръжените сили на Украйна и други военни формирования “ с следващо избиране на мярка за неотклонение под формата на задържане под стража. Те са застрашени от " до десятка на топло "...

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР