Киев преговаря с Европейската комисия и със съседните членки на

...
Киев преговаря с Европейската комисия и със съседните членки на
Коментари Харесай

Киев преговаря с ЕК и съседните членки от ЕС за отваряне на пазарите им за украинско зърно

Киев договаря с Европейската комисия и със прилежащите членки на Евросъюза за отваряне на пазарите им за украинско зърно. Говорителката на Комисията окачестви договарянията като " градивни ", съобщи Франс прес. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предсказа през днешния ден, че разногласието сред Украйна и Полша за вноса на на ниска цена украинско зърно ще се разраства. Президентът на Полша Анджей Дуда обаче увери, че двете страни ще решат разногласието между тях и той няма да навреди " значително " на връзките им, предава БНР.

По-рано през днешния ден транспортен съд с повече от 17 хиляди тона зърно отплава от украинското пристанище Черноморск, заяви украинският вицепремиер Олександър Кубраков.

" Ароят ", чийто товар е предопределен за Египет, е вторият съд с храни, който се пробва да заобиколи съветската обсада в Черно море през териториалните води на Румъния и България. Първият, претрупан с 3 хиляди тона за Израел, доближи наред Истанбул през вчерашния ден.

Киев разчита на новия маршрут, с цел да съживи експорта на храни, който пострада мощно от съветските бомбардировки на пристанищата Одеса и Измаил. Според формалната статистика, представена от Ройтерс, през първите три седмици на септември износът на зърно е понижен двойно в съпоставяне със същия интервал през предходната година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР