Киев поиска от България бронетанкова техника, съобщи министърът на отбраната

...
Киев поиска от България бронетанкова техника, съобщи министърът на отбраната
Коментари Харесай

Оръжието за Украйна: Киев поиска от България бронетанкова техника


Киев изиска от България бронетанкова техника, заяви министърът на защитата по време на чуване в парламентарната комисия по защита. Димитър Стоянов увери депутатите, че нищо ново не е контрактувано.

Дни преди Коледа министър Стоянов беше на посещаване в Киев. Там са показали още неща, с които страната ни може да помогне.

„ Да, желаеха нещо съответно, което не е залегнало в контракта и с което ние не разполагаме - не в задоволително количество. Не ставаше въпрос за С-300. Не разполагаме с задоволително количества - за муниции става въпрос “, посочи министърът.

Украйна не е изпратила към България за ремонт нито един танк или друга военна техника, откакто 47-ото Народно заседание разреши ремонтирането. Преди половин година кабинетът Петков планираше да ремонтира 80 танка.

„ Още тогава беше ясно, че мъчно би се доставила тази техника от украинска територия до България, да бъде ремонтирана и по-късно върната “, разяснява министър Стоянов.

София прави оценка цената на дарените каски и бронежилетки на 7 милиона лв.. Военната помощ на България се транспортира до Украйна от страни съдружници, сподели още министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР