Киев отказва хуманитарните коридори към Беларус и Русия, предложени от

...
Киев отказва хуманитарните коридори към Беларус и Русия, предложени от
Коментари Харесай

Киев отказа предложените от Москва хуманитарни коридори към Беларус и Русия

Киев отхвърля филантропичните коридори към Беларус и Русия, препоръчани от Москва за евакуирането на цивилни от бомбардираните градове

Това съобщи през днешния ден вицепремиерката на Украйна Ирина Верешчук, представена от Франс прес и

"Това не е допустим вид ", сподели тя.

Русия се пробва да манипулира френския президент Еманюел Макрон и други западни водачи като желае всички филантропични коридори в Украйна да водят до Русия или Беларус, сподели още Верешчук, представена от Ройтерс.

На брифинг, предаван по малкия екран, тя изясни, че Украйна е призовала Русия да се съгласи на преустановяване на огъня от тази заран, с цел да могат украинците да се изтеглят към западния украински град Лвов.

Украйна получи предлагането на Русия рано тази заран, откакто съветският президент Владимир Путин беседва с Еманюел Макрон, уточни украинската вицепремиерка. „ Надявам се, че френският президент Еманюел Макрон схваща, че името му и откровеното му предпочитание да помогне… в действителност биват употребявани и манипулирани от Руската федерация “, сподели тя.

Украйна упрекна съветските сили, че обстрелват зони, които са приети за филантропични коридори, с цел да попречат на хората да избягат от атакуваните градове.

Руското министерство на защитата сподели, че новите коридори ще бъдат отворени от украинската столица Киев, от източните градове Харков и Суми, както и от пристанищния град Мариупол.

Москва упреква Украйна за досегашния неуспех на филантропичните коридори и отхвърля изказванията, че обстрелва цивилни.

Двете страни се приготвят за трети кръг на договарянията, който би трябвало да се организира през днешния ден. Според Украйна няма огромни шансове за пробив.

Около 200 000 души остават в капан в Мариупол, множеството от тях спят подземен, с цел да се спасят от обстрела на съветските сили, който продължава повече от шест дни. Според украинските управляващи поради обстрела хората нямат достъп до хранителни ресурси, вода, електричество и отопление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР