Киев обвини Русия, че изнудва Европа, като прекратява доставките на

...
Киев обвини Русия, че изнудва Европа, като прекратява доставките на
Коментари Харесай

Украйна: Русия изнудва Европа, спирайките газовите доставки за България

Киев упрекна Русия, че изнудва Европа, като приключва доставките на природен газ за Полша и България, съобщи Ройтерс.

Държавната Полска нефтена и газова компания (PGNiG) заяви през вчерашния ден, че е била известена, че от тази заран стопират доставките на съветски газ за Полша през Украйна и Беларус, само че полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че полските газови складове са цялостни на 76 на 100 и енергийната сигурност на страната не е застрашена, заяви ПАП.

Полша е една от европейските страни, които упорстват за най-твърди наказания против Русия поради нахлуването й в Украйна, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че България, която също заяви, че от през днешния ден за нея ще бъдат спрени доставките на съветски газ, съвсем напълно зависи от вноса на съветски газ.

"Газпром " сподели, че не е прекратил доставките за Полша, само че тя би трябвало да заплаща за съветския газ в сходство с новите "правила за заплащане ", т.е. в рубли. Руската компания отхвърли коментар по повод за газа за България, отбелязва Ройтерс.

Андрий Ермак, началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи, че Русия стартира "газово изнудване на Европа ".

"Русия се пробва да разклати единството на нашите съдружници. Русия също по този начин потвърждава, че енергийните запаси са оръжие. Точно поради това Европейски Съюз би трябвало да бъде обединен и да наложи ембарго на енергийните запаси, като лиши руснаците от енергийното им оръжие ", съобщи представителят на Киев.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР