Киев обвини Москва за обстрела на конвой от цивилни автомобили

...
Киев обвини Москва за обстрела на конвой от цивилни автомобили
Коментари Харесай

Над 20 цивилни жертви след руски обстрел на хуманитарен конвой в Украйна


Киев упрекна Москва за обстрела на ескорт от цивилни коли в южната част на Запорожка област, при който починаха минимум 23 души.

Областният шеф на Запорожие Олександър Старух съобщи, че при ударите са ранени и 28 души, " всички цивилни, локални хора ", съобщи БГНЕС.

Същевременно проруски чиновник в окупираната от Русия област Запорожие упрекна Киев и отхвърли съветската войска да стои зад нападението.

" Режимът в Киев се пробва да показа случилото се като обстрел от съветски войски, прибягвайки до отвратителна провокация ", съобщи Владимир Рогов в обществените мрежи. Той упреква украинските войски в осъществяването на " терористичен акт ".

Губернаторът на Запорожие разгласи, че съветските сили " са направили ракетна офанзива против цивилен филантропичен ескорт на излизане от регионалния център ".

" Хората стояха на опашка, с цел да заминат за краткотрайно окупираната територия, да вземат своите родственици и да вземат помощи ", сподели той в обществените мрежи.

Губернаторът Старух разгласява и фотография, на която се виждат две редици смачкани коли и няколко натрупа, лежащи наоколо, съобщи Агенция Франс Прес.

Част от района е окупирана от Москва. Кремъл съобщи, че възнамерява публично да анексира района на гала в Москва.

Отделно от това, назначен от Москва чиновник в Херсон е бил погубен при удари от страна на силите на Киев.

" [Алексей] Катериничев е умрял вследствие на точни удари от HIMARS. Две ракети попаднаха в къщата му ", съобщи Кирил Стремусов, заместник-ръководител на окупирания от Москва район.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР