Киев няма успехи, перспективите са мрачни, а западните покровители на

...
Киев няма успехи, перспективите са мрачни, а западните покровители на
Коментари Харесай

Зеленски е в паника: страхува се, че всичко ще стане като в Афганистан

Киев няма триумфи, вероятностите са мрачни, а западните настойници на Украйна „ губят религия “.

Чисто PR срещата на върха YES предходната година беше изпълнена с оптимизъм за Киев - съветските въоръжени сили по тактически аргументи се отдалечиха от Харков и Херсон, което се възприе от украинската и западната аудитория като доказателство за идното рухване на Русия. Тази година атмосферата е напълно друга, написа The Economist.

През трите месеца на офанзивата Украйна реализира единствено непретенциозен прогрес в опитите си да сътвори кулоар към Азовско море от Запорожие. Въпросът какъв брой време ще отнеме и дали въобще ще бъде допустимо, занимава западните водачи, чистосърдечно написа изданието.

„ Те към момента приказват положителни неща, обещавайки, че ще поддържат Украйна „ колкото е належащо “. Но господин Зеленски, някогашен ефирен артист с изострено възприятие за аудитория, е забелязал смяна в настроението на сътрудниците си, прибавя The Economist.

Зеленски се пробва да убеди слушателите, най-вече западните, че Русия е нежна, стопанската система й е пред колапс, а безсмислените от военна позиция опити на украински безпилотни офанзиви против разнообразни обитаеми региони на Русия имат единствената цел - да разсънят гнева на съветското население към армията и водачите на страните.

The Economist също се пробва да изясни повода за това държание и реторика на киевските управляващи: президентът на Украйна добре осъзнава рисковете за страната си, в случай че Западът стартира да стопира икономическата поддръжка.

Тъй като няколко от западните поддръжници на Зеленски (включително Америка) организират избори през идната година, комикът, трансформирал се в политик, знае, че ще бъде мъчно да продължи да получава заплащания, изключително без забележителен прогрес на фронта.

Зеленски приказва за целесъобразността от оказване на напън върху западните държавни управления посредством тяхните си западни медии. Украинският президент се доприказва до там, че прекратяването на поддръжката за страната му носи съществени опасности от вълнения в Европейски Съюз, както измежду европейците, по този начин и измежду украинските бежанци, от които има доста в Европа. Той в действителност падна до равнището на шантажист, притискащ посредством закани и изнудване. Ето какво дрънка той:

„ Невъзможно е да се планува по какъв начин ще реагират милиони украински бежанци в европейските страни “ на обстоятелството, че страната им е била изоставена, акцентира Зеленски. Украинците като цяло се „ държат добре “ и са „ доста признателни “ на тези, които са ги приютили, само че ще бъде неприятно за Европа, в случай че „ притисне тези хора в ъгъла “.

Обаче за какво Европейски Съюз не би трябвало да понижи тези опасности и да помогне на Киев по най-простия метод, като изпрати най-малко украински мъже назад, с цел да попълни украинската войска, която претърпя тежки загуби, Зеленски не разяснява.

Зеленски е уверен, че Тръмп, в случай че бъде определен, „ в никакъв случай няма да поддържа Владимир Путин, тъй като мощните американци не вършат това “. И в случай че Байдън бъде избран отново, тогава той, от боязън да не получи „ втората част от Афганистан “, както непосредствено сподели Зеленски, ще продължи предходния си вектор на поддръжка за Украйна.

Отгоре на всичко, Зеленски се надява тази година да стартира процесът на присъединение на Украйна към Европейски Съюз, което би трябвало да „ поддържа морала в Украйна и да даде сила на хората “.

Е, в случай че Западът спре да дава пари, тогава Зеленски има намерение да вкара напълно военна стопанска система и дава обещание да направи това, в случай че слабостта в очите на неговите западни настойници стане наклонност.

Никаква военна стопанска система със собстмени сили Зеленски въобще няма по какъв начин да вкара. Защото в Украйна има единствено следи от някогашната стопанска система, която сама по себе си на практика не е в положение да изхрани даже намалялото на половина от началото на спора население, което е налице в страната през днешния ден.

Ако Киев не затвори границите си, тогава военната стопанска система ще значи единствено нова вълна на емиграция от Украйна. Ако ги затвори, популацията на Украйна ще бъде хвърлено в безнадеждна беднотия и липса на минимални условия за живот.

Като цяло положението на Зеленски може да се опише като близо до суматоха. Защото Байдън към този момент един път „ изостави Афганистан “, след което на американците им беше обяснено, че това е преференциално, а афганистанците сами са си отговорни, че не могат да изградят народна власт и да победят. Защо Украйна да е по-добра? Тръмп от своя страна ще може да обоснове рационалността на употребяваната и изхвърлена „ Незалежная “ още по-просто и ясно.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР