Киев няма да приеме примирие и споразумение с Москва, което

...
Киев няма да приеме примирие и споразумение с Москва, което
Коментари Харесай

Киев изключва примирие срещу територии

Киев няма да одобри помирение и съглашение с Москва, което включва подчинение на територии. На фона на продължаващата съветска атака в Донбас, украинските депутати удължиха с три месеца закона за изключителното състояние и общата готовност в Украйна. Полският президент стана първият задграничен водач, произнесъл тирада в украинския парламент след началото на съветската инвазия. По думите на Анджей Дуда, само Украйна има право да взема решение личното си бъдеще.

Ако бъде рискуван даже и сантиметър украинска територия поради стопански ползи или политически упоритости, това ще е огромен удар за украинския народ и за целия Западен свят, уточни пред украинските депутати полският водач Анджей Дуда.

За страдание, в последно време в Европа се чуват притеснителни гласове с искане Украйна да отстъпи пред настояванията на Путин. Искам ясно да кажа- единствено Украйна има правото да взема решения за личното си бъдеще. Световната общественост би трябвало да изиска Русия да приключи експанзията си и да се изтегли изцяло от Украйна. Не може да има договаряния и взимане на решения зад тила на Украйна.Нищо което ви визира без ваше присъединяване. Това е стоманен принцип.



Отстъпки в спора ще се извърнат против Украйна, тъй като Русия ще ускори офанзивата си след всяко прекъсване на бойните дейности, уточни Михайло Подоляк- консултант на украинския президент. Подоляк призна, че Киев втвърдява позицията си в преговорния развой с Москва, който е в тежък застой.

Всяка отстъпка пред Руската федерация неотложно ще докара до ескалация на войната. Така тя няма да спре, а ще бъде сложена на пауза. След известно време, с възобновена активност, руснаците ще подсилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят доста генерали и ще стартират нова атака, даже по-кървава и широкомащабна.



При детонация на самоделно устройство е ранен назначеният от Русия кмет на завладения Енергодар- град до нуклеарната централа Запарожие, съобщаха и двете страни в спора.

Руските сили в Донбас настъпват към административните граници на Луганския район и не престават тежките обстрели против градовете Северодонецк и Лисичанск, разгласи украинското командване.

Ситуацията в Донбас е доста тежка. Руските сили се пробват да нападат Славянск и Северодонецк. Армията на Украйна възпира тази атака. Всеки ден, в който нашите бранители осуетяват офанзивните проекти на Русия, е съответен принос за доближаване на огромния ден, който желаем, чакаме и за който се сражаваме- Денят на Победата, съобщи Володимир Зеленски президент на Украйна.

По английски данни Русия е присъединила в бойните дейности при Северодонецк профилирани машини " Терминатор ". Те са основани за отбрана на танкове след опита в акциите в Афганистан и Чечения.

Продължават и съветските въздушни и артилерийски удари против цели в Донбас и Миколаев, Южна Украйна.

През миналия ден с ракети с въздушно базиране са изумени три командни поста и 13 региона, където са съсредоточени украински войски и военна техника. Ударени са и четири склада за муниции в Донецката и Луганската национални републики, съобщи Игор Конашенков - представител на МО на Русия.

Русия обмисля да замени част от пленените над 2000 бранители на Азовстал в Мариупол против близкия до Кремъл украински политик и предприемач Виктор Медведчук, заяви договарящ на Москва. Медведчук бе арестуван от управляващите в Киев през април.

Сн. БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР