Киев може да се върне към закупуването на газ от

...
Киев може да се върне към закупуването на газ от
Коментари Харесай

Киев може да се върне към закупуване на газ от Русия в случай на промяна на точката за прием


Киев може да се върне към закупуването на газ от Русия, в случай че точката за банкет на газ бъде преместена от западната на източната граница на Украйна, декларира вицепремиера на Украйна Владимир Кистион в изявление пред украинското интернет издание " Экономическая истина ".
„ Никога не казвай в никакъв случай. Ние би трябвало да разберем обаче, че гратис сирене има единствено в клопката за мишки. Може да проучваме предходния опит, когато ни обвързаха с привлекателни условия, а по-късно взеха решение всички собствен въпроси. Ако ние бихме пренесли точката за банкет за пренос на източната граница, подобен вид би могъл да се разисква. В сегашния формат това (закупуването на газ от Русия) е доста рисковано и безконтролно “, сподели Кистион в отговор на въпрос дали не е разумно, въпреки и отчасти страната да се върне към закупуване на газ от Русия.
Украйна приключи закупуването на газ от Русия през ноември 2015 година и през 2016 година за пръв път не употребява съветски газ за отоплителния сезон. Оттогава до момента украинската страна внася природен газ по реверсивен път от Европа.
Президентът на Украйна Петро Порошенко сподели през септември, че се надява благодарение на Европейския съюз да промени организацията за пренос на съветски газ за Европейски Съюз след 2019 година, когато приключва и настоящият контракт. Предложението на украинския президент касае точно това: европейците да получават газа не на западната, а на източната граница на страната.
В тази връзка министъра на енергетиката на Русия Александър Новак от своя страна разяснява, че енергийното министерство счита такава смяна в организацията на преноса на съветски газ за Европейски Съюз като нецелесъобразна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР