КИЕВ (AP) — Русия натрупва големи сили около Часов Яр

...
КИЕВ (AP) — Русия натрупва големи сили около Часов Яр
Коментари Харесай

Официален представител на Украйна казва, че Русия струпва сили около ключов град в източната част на страната

КИЕВ (AP) — Русия натрупва огромни сили към Часов Яр в източна Украйна, до момента в който се стреми да направи пробив в региона на Донецк, украински сподели чиновник в петък.

Илия Йевлаш, представител на оперативната група, наблюдаваща източната фронтова линия, сподели пред Радио Свободна Европа/Радио Свобода, че съветските сили концентрират напъните си, с цел да създадат мощен напън върху основния стратегически град към западно от Бахмут, който падна под Москва предишния май, надявайки се да напредне към Константиновка, Краматорск и Славянск.

Украинските сили, които се борят с съветските старания за придвижване в посока Бахмут, споделят, че са били подложени на огромен съветски напън през последните три седмици и са изправени пред непрекъснати офанзиви, до момента в който московските войски изпращат вълна след вълна от пехота и ги насочват с многообразие от артилерия и дронове.

С пълномащабната война, която към този момент е трета година, съветските сили пребиват някои украински отбранителни позиции, с цел да ги подчинят, разполагай...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР