Киберспециалисти на Службата за сигурност на Украйна са пресекли опити

...
Киберспециалисти на Службата за сигурност на Украйна са пресекли опити
Коментари Харесай

Руски хакери опитали да проникнат в украинските военни мрежи за обмен на бойна информация

Киберспециалисти на Службата за сигурност на Украйна са пресекли опити на съветското военно разузнаване да получи достъп до системата за продан на бойна информация на въоръжените сили на Украйна, осведоми украинската спецслужба, цитиана от БНР.

Руски хакери са се пробвали да обхванат в украинските военни мрежи, с цел да си обезпечат достъп до разследваща информация, в това число за дейностите на въоръжените сили на Украйна, местоположението и придвижването на силите за защита и тяхната техническа поддръжка. Кибератаката обаче е била сполучливо отблъсната.

Според украинските управляващи зад опита за пробив стои хакерската група " Пясъчен червей ", следена от съветското военно разузнаване.

Украинската осведомителна организация " Униан " оповестява за два съветски удара с касетъчни бомби в Харковска област и Купянския регион, при които са починали трима души. Второто нахлуване е било осъществено до момента в който е била в ход избавителна интервенция.

Тази тактичност беше употребена и при снощните два ракетни удара в източния украински град Покровск при които починаха минимум седем души, в това число спасители, а ранените са над 80. Днес Русия заяви, че силите й са поразили украински боен команден пост. Украинските управляващи настояват, че са били ударени цивилни здания.

Междувременно Англия разгласи нови наказания против 22 физически и юридически лица в Иран, Турция, Дубай, Словакия и Швейцария за да се обиден съветските отбранителни системи посредством преустановяване на достъпа им до задгранично военно съоръжение. ТАСС показва, че новите ограничаващи ограничения засягат по-специално иранската компания производител на дронове " Паравар Парс ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР