Киберкомандването на американските Въоръжени сили обмисля информационна война, за да

...
Киберкомандването на американските Въоръжени сили обмисля информационна война, за да
Коментари Харесай

САЩ готвят информационна война срещу Русия

Киберкомандването на американските Въоръжени сили обмисля осведомителна война, с цел да се опълчи на възможна съветска интервенция в изборите през 2020 година, написа в. "Вашингтон пост ".
Представители на военното киберкомандване създават тактики за водене на осведомителна война, които биха могли да бъдат употребявани против високопоставени съветски представители и олигарси, в случай че Москва се опита да се намеси в изборите следващата година, като хакне изборната система или посее разкол, споделят сегашни и някогашни американски представители.
Една от вариантите, обсъждани от Киберкомандването, ще вземе на прицел висшето управление и съветските елити, само че евентуално не и съветския президент Владимир Путин, тъй като това би било възприето като прекомерно провокативно. Идеята е да се покаже, че чувствителни персонални данни на съответните взети на прицел лица могат да бъдат "поразени ", в случай че намесата не спре.
Засега Киберкомандването и представители на Пентагона отхвърлят коментар на информацията.
Американските военни от дълго време прибягват до психически интервенции, като да вземем за пример стартиране на стотици хиляди листовки в Ирак, с цел да бъдат уверени иракските военни да се предадат на ръководената от Съединени американски щати коалиция по време на войната в Персийския залив. Но интернет, обществените медии и смарт телефоните разшириха до много обсега и точността на сходни тактики, написа Българска телеграфна агенция.
След обсъжданите в този момент варианти е взимане на прицел на основни водачи в службите за сигурност и армията и евентуално някои олигарси. На тях би могло да бъде пратено известие, което имплицитно да предизвестява целта, че в случай че изборната интервенция не спре, то ще има последствия. Пращането на известието ще бъде съпроводено от лимитирана кибероперация, която ще показва американския достъп до някоя по-специална система или акаунт или пък американската дарба за нанасяне на вреди, споделят осведомени източници.
Друга алтернатива включва дезинформация за експлоатиране на съперничествата в съветското държавно управление и властовите елити.
Опциите не плануват никакъв опит да се въздейства на съветското общество като цяло, който съгласно американски представители, би имал стеснен триумф, поради контрола на Путин върху страната, в това число и върху множеството медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР