Кибератака в срещу профили на известни личности, компании и марки.

...
Кибератака в срещу профили на известни личности, компании и марки.
Коментари Харесай

Хакери превземат профили в TikTok, сред пострадалите - Харис Хилтън и CNN

Кибератака в против профили на известни персони, компании и марки. Сред потърпевшите е и Парис Хилтън, предава Би Би Си. Приложението за шерване на видеа заяви, че се работи по възобновяване на достъпа до техните сметки.

TikTok, която е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, не показа повече детайлности за хакерската атака, като да вземем за пример по какъв начин е била осъществена и броят на засегнатите профили.

Говорител на TikTok съобщи, че акаунтът на Парис Хилтън е бил обект на офанзива, само че не е бил злепоставен. Звездата, която има повече от 10 милиона почитатели в TikTok, е деен консуматор на платформата.

Акаунтът на новинарския оператор CNN е бил злепоставен. „ Сътрудничим си тясно със CNN, с цел да възстановим достъпа до акаунта и да използван засилени ограничения за сигурност, с цел да защитим акаунта им отсега нататък “, обявиха от TikTok.

„ Посветени сме на поддържането на целостта на платформата и ще продължим да следим за всяка последваща неавтентична активност. “

Това се случва на фона на предстоящата възбрана на TikTok в Съединени американски щати, в случай че китайската компания майка на приложението – ByteDance, не продаде своя дял.

TikTok има милиони консуматори по целия свят, само че се сблъсква с въпроси по отношение на сигурността на данните на потребителите и връзките си с държавното управление в Пекин.

Мрежата се обрисува и като ново поле за борба в обществените медии по време на изборите в Съединени американски щати. По-рано този месец Доналд Тръмп се причисли към TikTok, макар че се опита да я забрани от съображения за национална сигурност по време на своето президентство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР