Kia представя стратегията си за специално създадени автомобили (PBV) на

...
Kia представя стратегията си за специално създадени автомобили (PBV) на
Коментари Харесай

CES 2024: Kia представя нова модулна платформа

Kia показва тактиката си за особено основани коли (PBV) на ревюто за потребителска електроника (CES) 2024, което се организира от 9 до 12 януари в Лас Вегас. Корейците демонстрират своята визия за бъдещата подвижност с пет изследвания.

За да се отговори гъвкаво на съответните условия на клиентите, едно шаси на електрическото транспортно средство може да се употребява за разнообразни потребности от подвижност. Зад закрепена кабина или зона на лидера, разнообразни взаимозаменяеми структури могат да бъдат свързани към базовото транспортно средство благодарение на електромагнитна и механична технология за свързване.

PBV може да се трансформира в такси денем, ван за доставка през нощта и частен дом на колела през уикенда. Всеки PBV се характеризира с непрекъснато качество на дизайна, което отразява неговата солидна и здрава природа и има за цел да съобщи усещането за надеждност и продуктивност.

Няма непотребни украшения а всяка функционалност е предопределена да извършва потребни неща и да улеснява живота на потребителите. Комбинацията от елементарен, здрав дизайн на повърхността и изразителна графика сплотява моделите PV5 макар техните разлики.

Във всяко от транспортните средства огромните порти разкриват комфортен отвор без колони, който е планиран да улеснява влизането и излизането. Благодарение на дългото междуосие и електрическата платформа, интериорът има еднакъв под и пространство с съвсем неограничени благоприятни условия за предпазване и потребление.

Широкото потребление на материали като биопластмаса, PCM пластмаса (рециклиран материал след потребление), биолак, биоPU пяна, както и тъкани, филцове и прежди, направени от рециклиран PET, освен понижава въздействието върху околната среда, само че също по този начин има за цел да предложи характерен образен и тактилна прелест.

PBV предлагането на Kia е вградено в специфична бизнес система, предопределена да доставя добавена стойност посредством консолидиране на транспортни средства, програмен продукт и бъдещи технологии. Първата фаза показва Kia PV5, който е усъвършенстван за приложения като позвънявания, доставка и комунални услуги.

Чрез разширена съгласуваност на данни сред транспортните средства и данни от външни източници, като информация за маршрут или доставка, голям брой транспортни средства могат да се ръководят като софтуерно дефиниран парк. Тези персонализирани корпоративни автопаркове и характерни за PBV решения могат да понижат времето на престой и да усилят успеваемостта на разноските.

Във втора фаза моделната гама PBV ще бъде приключена като по едно и също време специфичните транспортни средства се развиват в основани на AI платформи за подвижност, които употребяват данни за взаимоотношение с потребителите и подсигуряват, че транспортните средства са постоянно настоящи.

Интегрираното PBV решение ще обезпечи персонализирано, безпроблемно потребителско преживяване на всички устройства и програмен продукт. Попътно ще се появят нови форми на бизнес, свързани с роботиката и други бъдещи технологии.

В третата фаза обвързваните самоуправляващи се Kia PBV ще работят като част от операционна система за образован град. Появата на свръхсвързан свят, в който хората, PBV и обществената инфраструктура са безпроблемно свързани, ще проправи пътя за напълно нов метод на живот посредством основаване на постоянна PBV екосистема, основана на бъдещи технологии за самостоятелно шофиране, усъвършенствана въздушна подвижност, роботика и основана на енергийна мрежа.

„ Бизнесът на Kia с PBV е в сходство с нашата визия да надхвърлим обичайна автомобилна идея, като обслужваме незадоволените потребности на разнообразни клиенти и общности посредством усъвършенствани транспортни средства и услуги, съобразени със характерни пазарни и бизнес обстановки “ - сподели Хо Сунг Сонг, президент и основен изпълнителен шеф на Киа.

Производствената версия на Kia Concept PV5 е планувана да влезе в произвеждане през 2025 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР