Kia представя дизайнерската философия на марката Единство на противоположностите (Opposites

...
Kia представя дизайнерската философия на марката Единство на противоположностите (Opposites
Коментари Харесай

Kia представя своята дизайнерска философия „Единство на противоположностите” по време на 2023 Milan Design Week

Kia показва дизайнерската философия на марката „ Единство на противоположностите ” („ Opposites United “) в границите на тазгодишното издание на фамозната Седмица на дизайна в Милано. Посетителите и участниците в събитието ще имат опция да се срещнат с правилата на стилистичната философия, отразяваща съчетанието на контрастни по своята природа качества и намираща основа на синергия сред противоположни по същността си концепции. „ Единството на противоположностите ” ще бъде илюстрирано в поредност от творби на изкуството, които ще бъдат включени в експозицията на Museo della Permanente в Милано в интервала 17 – 23 април.

Темата на изложбата „ Единство на противоположностите ” отразява есенцията в дизайнерската философия на Kia, която черпи ентусиазъм от контрастите, които откриваме в живата природа и човешкото общество. Завладяващите мултимедийни арт съоръжения ще бъдат демонстрирани в седем от изложбените зали, предоставяйки на посетителите опцията да се срещнат и почувстват стилистичните визии на Kia за новата ера на устойчива подвижност посредством творбите на изкуството под формата на картини, тон и пластика.

Художествената експозиция, която реализира международната си премиера на събитието Гуангджу Дизайн Биенале в Южна Корея през 2021г. и незабавно получи утвърждението на изкуствоведите, ще включва също пространство за осъществяване на разнообразни събития със сцена и конгрес за полемики. Именно тук, водещите фигури в определянето на насоките в развиването на дизайна на марката в лицето на ръководителя на Kia Global Design Center Карим Хабиб, шефовете на Kia Next Design Group и Kia Next Design Interior Group Teкоун Ким и Йохен Песен, както и шефът на Kia Europe Design Center Грегъри Гийом, ще разкрият повече детайлности за инсталацията „ Единство на противоположностите ” („ Opposites United “) и ще бъдат разполагаем за въпроси по отношение на визията на Kia във връзка с дизайна.

„ Надяваме се, че тази галерия ще демонстира насоките в дизайна на Kia и ще отрази по автентичен метод нашите съществени стилистични полезности, както и уговорката към нашите клиенти ”, показа изпълнителният вицепрезидент и началник на Kia Global Design Center Карим Хабиб.

Пет съществени правилото в дизайна
Философията за „ Единство на противоположностите ” се гради на пет съществени правилото в дизайна, всеки от които ще получи особено пространство за изява като част от изложбата - „ Природна храброст “, „ Разумна наслада “, „ Прогресивна мощност “, „ Жива технология “ и „ Спокойно напрежение “.

Посетителите ще бъдат посрещани в особено обособена зала, в която се показва цялостната идея на изложбата. Публиката ще получи опция за интуитивно съпреживяване на концепцията за „ Единство на противоположностите ” в своеобазното архивно пространство, запечатало в резюме главните стадии от процеса на подготовка на изложбата. Следващата спирка за посетителите е в така наречен „ Opposites Lobby ” - пространство с обръщение, което дава опция на незапознатите с дизайнерската философия на Kia, да почувстват по-интуитивно главната идея на „ Единство на противоположностите ”.
След като преминат през лобито на експозицията, посетителите могат да се срещнат с петте пространства, всяко от които показва един от петте съществени правилото в дизайна на марката. Нещо повече, всеки един от дните на седмицата ще бъде отдаден на един от тези пет основни правилото.

Ден първи – „ Bold for Nature ”
Природната храброст се основава на взаимоотношението с природата, въплътено в елементи, форми и пропорции, които се откриват както в природата, по този начин и в човешкото общество. Този принцип в дизайна основава органични и по едно и също време с това софтуерни структури и покрития в интериора на автомобила. Въшният дизайн се характеризира с композиция от ясни и семпли линии, и внушителни, непрестанно изменящи се повърхности. Пространството, отдадено на правилото „ Bold for Nature ” излъчва заричане за естетика на фона на огромни естествени картини, от които придобива познания и черпи главните си претекстове. Тази творба е самобитно обръщение към публиката, което я стимулира да преследва самоуверено хубостта, проявявайки почитание към всичко в природата. Сред лекторите ще бъдат критикът в областта на дизайна Алис Роусторн и философът Тимъти Мортън, а вечерното музикално осъществяване ще бъде дело на основателя на електронна музика „ Pantha du Prince ”.

Ден втори – „ Joy for Reason ”
Разумната наслада се концентрира върху прекарванията, възпламеняващи искрата на насладата, които въздействат върху чувството и атмосферата в бъдещите модели на Kia. Дизайнът на бъдещето под мотото „ Joy for Reason ” ще сплоти прочувственото и рационалното в коли, способни да образуват настроението на пасажерите, осигурявайки им отдих и ентусиазъм. Той ще има значителен принос и за възприемането на нови органични материали и по-смели цветове, изразяващи юношески и игриви усеща.

Пространството, отделено на правилото „ Joy for Reason ” отразява стремежът на Kia Design да трансформира и най-обикновените прекарвания в непредвидени радостни мемоари. Своите мисли по тази тематика ще споделят създателят на радио NTS Феми Адейеми и диригентът на оркестъра на Санта Чечилия Даниел Хардинг, а в класическия вечерен театър ще вземат присъединяване актьори от състава на миланската Ла Скала.

Ден трети – „ Tension for Serenity ”
‘Напрежение’ сред противоположности и креативен контрасти. То отдава дължимото на стилистичното равновесие, родено от срещата на две противоположни сили. Приложен в автомобилния дизайн, този принцип основава предпоставки за поразителни стилистични концепции, които употребяват ярки, високотехнологични елементи за основаване на напрегнати повърхности и е в основата на една хармонична, насочена към бъдещето дизайнерска визия.

Пространството „ Tension for Serenity ” се изпълва със успокоение посредством съзвучието и хармонията на границите на всички спорове и срещи на противоположни феномени. Сред лекторите са дизайнерът Бетан Лора Ууд и кураторът в областта на дизайна Марко Саммикели, а за вечерното осъществяване ще се погрижи артистът и текстописец Alewya.

Ден четвърти – „ Technology for Life ”
‘Технологията за живота’ обгръща сферата на новите технологии и новаторски решения за развиване на позитивното взаимоотношение сред индивида и машините. То не се концентрира толкоз върху самите устройства, колкото върху метода, по който хората ги употребяват, повдигайки завесата над бъдещите модели на марката, които ще бъдат в положение да предложат последващо потомство потребителско прекарване UX (User Experience). То ще бъде реализирано чрез нововъведения в дизайна и софтуерно рационализиране на светлините, чувството за пространство и свързаността в автомобила, спомагайки за възприятието на още по-тясна връзка сред клиентите на марката и техните коли.

Пространството „ Technology for Life ” е изпълнено с високотехнологично наличие, познания и опит, насъбрани в процеса на работа в Kia Design. Всички те отразяват уговорката на Kia да се трансформира в приближен сътрудник, който спомага за образуване на значими житейски мемоари. Сред лекторите тук ще бъдат писателят Пр. Хелън Хестър и продуцентът, артист и редактор Карло Антонели. Вечерните осъществявания ще включват електронна музика на Talpha и видео пърформънс на Nic Panorama.

Ден пети – „ Power to Progress ”
И не на последно място, прогресивната мощност отразява силата за придвижване напред, устремно и нагоре. По отношение на дизайна това значи надграждане на основата на одобрените мощни страни на марката. С потреблението и развиването на уменията и експертния опит, усвоени през настоящия, воден от дизайна стадий от трансформацията на Kia, стилистиката и компановката на бъдещите артикули на марката ще продължат да се развиват. Дизайнът на идващите модели ще се основава на опита и креативната сила за основаването и усъвършенстването на нови дизайнерски решения.

Зоната „ Power to Progress ” ще илюстрира по какъв начин да търсим и намираме благополучие за всяко човешко създание посредством реализиране на естетика сред нашите цели, природата и персоналните прекарвания. Сред лекторите са кураторът Андреа Лисони и философът Емануеле Кочиа. Вечерните осъществявания ще включват изяви на музиканта, звуков дизайнер и барабанист Missing Ear, продуцентът на попмузика Mohwake и диджеят на електронна музика Afro Deutsche.

Разрешаване на провокациите на днешния ден с визия за утрешния
Философията „ Единство на противоположностите ” („ Opposites United “) е нещо доста повече от актуален метод към автомобилния дизайн. Той показва отношението на Kia към смяната – справяне с днешните провокации във връзка с подвижността с ясна визия за утрешния ден. За Kia това значи пазарна премиера на 15 нови BEV (Вattery Еlectric Vehicles - електрически автомобили, захранвани напълно от акумулаторни батерии) в интервала до 2027г., рационализиране и надграждане на инфоразвлекателните технологии за по-добро потребителско чувство и реализиране на безпристрастен въглероден отпечатък до 2045г.
По пътя към електрификацията на автомобила, тези смели и революционни нововъведения ще бъдат въплътени в дизайна на модели на Kia като първия особено основан електрически модел на марката EV6 и неотдавна показания EV9.

Стратегия за екологично резистентен дизайн – полагане на основите на един непокварен кръговрат
Освен водещия метафизичен принцип „ Единство на противоположностите ” („ Opposites United “), бъдещият дизайн на Kia ще включва и новата тактика на компанията за екологично резистентен дизайн. Тази самодейност съдържа три стадия и обрисува методите за възстановяване на екологичната резистентност на материалите, употребявани в автомобилното произвеждане на компанията:

• Първата мярка отразява мотото „ Без кожа “. На процедура това значи, че Kia ще приключи изцяло използването на кожа от скотски генезис във всичките си бъдещи артикули. Замяната на естествената и PVC кожа с рециклирани материали ще понижи доста използването на отровни химикали, както и количествата на въглеродните излъчвания в индустриалния развой.
• Втората мярка отразява устрема към приложимост на „ 10 наложителни екологично устойчиви детайла “. Тази стъпка дефинира базов набор от 10 екологично устойчиви и природосъобразни материали (рециклирани, органични или биоразградими), които ще се трансфорат в неразделна част от всички бъдещи модели на Kia.
• Третата мярка значи „ Био произвеждане “ и включва амбициозната цел за разработка на нови материали на биологична основа за потребление в автомобилното произвеждане. Вече се организират сполучливи тествания с мицел, който образува кореновата конструкция на гъбите, като в тази тенденция Kia ще си сътрудничи с разнообразни стартъп компании и изобретатели, и ще влага в научноизследователска и развойна активност за развъждане на нови първични материали и материали за потребление в своите коли.

Kia към този момент разполага с богати обичаи във внедряването на екологично устойчиви материали в своите артикули. Началото в тази тенденция бе положено с потреблението на биопластмаса и биовлакна от захарна тръстика при второто потомство на Soul EV през 2014г., а сега екологичните материали в гамата на Kia варират от природосъобразно обработената естествена кожа и нейни „ веган ” други възможности до рециклирани пластмасови боклуци и включват даже вторични първични материали, получени от преработването на извлечени от океана останки от риболовен мрежи.

„ В Kia чудесно знаем, че не е задоволително да сътворяваме коли без местни излъчвания – нашата цел е да повишим екологичната резистентност във всяка фаза от производството и експлоатационния живот на нашите артикули “, акцентира виновният за интериорния дизайн вицепрезидент Йохен Песен. „ Това включва потреблението на нетоксични и биоразградими материали в нашите коли. “

Технологии – разкриване на елементарни решения за комплицираните задания
Технологичният напредък разкрива нови благоприятни условия във връзка с дизайна и това води до качествено по-добро потребителско чувство. Обединената мощност на нововъведенията, технологиите и дизайна може да се впрегне в намирането на елементарни решения за комплицираните проблеми. Така да вземем за пример, особено създадената за BEV моделите на марката софтуерна платформа E-GMP (Electric Global Modular Platform) разрешава конструирането и производството на транспортни средства с плосък под и компактни задвижващи модули, прекроявайки напълно обичайна градивна архитектура на автомобила и преобразявайки по несравним метод неговия интериор - от кабина, предопределена за шофиране, до свободен размер, планиран като пространство за отдих и занимания. Друг образец в тази тенденция е GEONIC - тримерен хибриден материал, отличен с влиятелната премия за дизайн iF Award 2022, който се употребява в EV6. GEONIC е елементарна, само че софтуерно сложна нова техника за внедряване в производството на реформаторски подходи в интериорния дизайн на автомобила, които да разрешат образуване на друга като въодушевление атмосфера при разнообразни равнища на съоръжение.

„ Kia основава интериорно пространство за лидера и неговите спътници, отговаряйки на потребностите и условията на актуалната подвижност, само че по едно и също време с това гледа напред към бъдещето и самостоятелното придвижване “, уточни Карим Хабиб. „ Нашата цел е да създадем пространство с положително лъчение, в което хората да се усещат комфортно, умерено и като вкъщи си. Ние не продаваме коли – ние предлагаме преживяване. “

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР