Kia представи Niro Plus – първият целево създаден автомобил (PBV

...
Kia представи Niro Plus – първият целево създаден автомобил (PBV
Коментари Харесай

Kia стартира своята стратегия за „целево създадени автомобили” с премиерата на Niro Plus

Kia показа Niro Plus – първият „ целево основан автомобил ” (PBV – „ Рurpose-built vehicle ”). Като снабдител на решения за устойчива подвижност, Kia изследва разнообразни подходи, с цел да подкрепи потребителите и бизнеса да излязат оттатък обичайните автомобилни стандарти. В тази връзка компанията чака нейните PBV модели да се трансфорат във значима част от бъдещата подвижност.

Новият Kia Niro Plus ще бъде употребен като повсеместен модел и като такси с нулеви излъчвания в Корея. Инженерите на компанията са модифицирали първото потомство Niro EV, с цел да го създадат уместно за условията на актуалния авто транспорт. Премиерата на новия модел идва след пазарния дебют през февруари на Ray Van - първият едноместен ван в Корея, предопределен да задоволи възходящото търсене на услуги за доставка на дребни товари в народен мащаб.
Kia е един от пионерите измежду производителите на PBV в света и възнамерява да заеме лидерската позиция в този сегмент в интервала до 2030г. За тази цел компанията създава профилирана софтуерна платформа, която да се трансформира в основа на PBV модели с разнообразни форми и размери, отговарящи на потребителските условия и пазарните трендове.

Kia ще пусне на пазара своя първи профилиран PBV модел през 2025г., когато се чака световният PBV пазар да добие по-висока степен на зрялост. Първият профилиран PBV модел на марката ще бъде сходен по мярка на актуалните коли от междинен клас.

Сангдае Ким, началник на отдела на Kia за електрически лекотоварни транспортни средства eLCV, показа - „ Kia трансформира своята бизнес тактика, с цел да се концентрира върху популяризирането на моделите с електрическо задвижване и да показа на пазара нови артикули за подвижност, съобразени с потребностите на потребителите на пазарите в международен мащаб. Новият Niro Plus е нашата първа стъпка в света на PBV – сегмент от пазара с огромен капацитет за бъдещо развиване. ”

Niro Plus – първият PBV модел на Kia, подобаващ за бизнеса и свободното време
Новият Niro Plus е неотменна част от проектите на Kia да се трансформира в снабдител на решения за устойчива подвижност и водеща мощ в развиването на PBV сегмента. Kia възнамерява да показа на пазара универсална версия на Niro Plus с разнообразни приложения в региона на бизнеса и свободното време, в това число услуги за авто транспорт. Собствениците на дребен бизнес, да вземем за пример, ще могат да употребяват Niro Plus с работна цел през седмицата, а през уикенда – за фамилна отмора и развлечения, къмпинг, планински или морски пътешествия.

Търсенето на услуги за доставки и логистични приложения бележи забележителен растеж след ускореното развиване на електронната търговия по време на пандемията Covid-19. Паралелно с повишаването на размера и разнообразието на пазара на PBV, Kia възнамерява последователно да разшири своята гама от микро- до огромни PBV модели, които да се трансфорат в евентуална опция на публичния превоз и даже да се употребяват в качеството на мобилни офиси.

Универсалната версия на Niro Plus, която не е особено предопределена за такси услуги, ще стартира да се предлага на определени пазари през втората половина на актуалната година. В допълнение към напълно електрическата (BEV) версия, новият Niro Plus ще се предлага и в плъгин (PHEV) и хибриден (HEV) вид на тези пазари, отразявайки характерните за съответната страна условия и самостоятелни потребности на потребителите.

Целта на Kia е последователното разширение на бизнеса с PBV в международен мащаб с Niro Plus, като скоро ще бъдат оповестени нови пазари и детайлности за съответните министър председатели.

Такси версията на Niro Plus – за южнокорейските таксиметрови компании
Модификацията Niro Plus, предопределена за осъществяване на таксиметрови услуги е основана на първото потомство Niro EV – известният електрически кросоувър на Kia. Инженерите на Kia направиха редица усъвършенствания на първото потомство Niro, с цел да приготвят Niro Plus за високите условия на таксиметровите компании в Южна Корея. Дължината и височината на каросерията на таксиметровата версия са увеличени надлежно с 10 и 80 мм (в съпоставяне с първото потомство Niro без багажник на покрива), с цел да обезпечат по-голямо пътническо пространство. Каросерийната конструкция с усъвършенствани детайли и понижени размери също способства за постигането на по-голямо вътрешно пространство. Както в осъществяването за такси услуги, по този начин и в универсалната версия се употребяват редица спомагателни функционалности за сигурност и улеснение на пасажерите, в това число светлоотразители на вратите и помощни дръжки.

Интегрираният екран "всичко в едно " при таксиметровата версия усъвършенства доста удобството и сигурността на лидера, отстранявайки нуждата от потребление на голям брой устройства и екрани. Показанията на екрана включват цялата нужна за работния комфорт на таксиметровите водачи информация, която е от голяма важност и за сигурността и удобството на техните клиенти – навигационна система, таксиметрово приложение, дигитален тахограф и гласово различаване. Бордовата система ще включва и данни за забавни обекти и местоположението на най-близките станции за зареждане на електрически автомобили по маршрута. Kia възнамерява да работи в съдействие с локални и национални компании, с цел да предложи за модела разнообразни услуги и софтуерни актуализации по безжичен път и мобилен транспорт на данни (OTA).

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР