Kia планира да използва рециклирана пластмаса от 55-тонен Catch/улов, наскоро

...
Kia планира да използва рециклирана пластмаса от 55-тонен Catch/улов, наскоро
Коментари Харесай

Kia ще използва 55 тона уловена в океана пластмаса в бъдещи модели

Kia възнамерява да употребява рециклирана пластмаса от 55-тонен " Catch/улов ", неотдавна заловен в Тихия океан, за своите нови електрически модели. Това рекордно количество пластмаса, събрано от колегата на Kia, The Ocean Cleanup, бележи идната фаза от седемгодишното световно партньорство, което Kia е договорила с екологичната организация.

Ocean Cleanup, интернационален план с нестопанска цел, отдаден на изчистването на океаните от пластмасови боклуци, разтовари пластмасовия си улов във Виктория на остров Ванкувър, Канада. 55-те тона бяха извадени от водата благодарение на технологията за добиване " System 002 ", създадена от The Ocean Cleanup по време на дълго пътешестване през Голямото тихоокеанско бунище (GPGP). Това най-голямо в света скупчване на плаващи парчета има приблизителна повърхност от 1,6 милиона квадратни километра, което го прави повече от четири пъти по-голям от Германия.

Рециклирането на пластмасовите боклуци ще стартира скоро и Kia ще употребява част от материала в бъдещите си модели. Kia към този момент е внедрила сполучливо повече от 30 устойчиви решения в разнообразни продуктови области. Това включва тъкани и килими, направени от рециклиран PET, веган други възможности на био-базирана кожа и покрития без BTX аромати (бензен, толуен и ксилен).

Например, напълно електрическият EV9, новият седемместен SUV флагман на марката, употребява рециклирани материали, някои от които са получени от избавени риболовни мрежи, за подовите килими. Компонентите, употребявани в производството на EV9, направени от рециклирана пластмаса и екологично чисти материали на био основа, тежат общо към 34 кг.

Веднага след разтоварването на рекордния улов, The Ocean Cleanup разгласи стартирането на новата си технология за добиване „ System 03 “. Водният капан за отпадъци е съвсем три пъти по-голям от " Система 002 " и може да събира доста по-големи количества пластмаса на по-ниска цена на кг при непрекъсната целогодишна работа. Той също по този начин разполага с усъвършенствани технологии за мониторинг на околната среда и сигурност, като нова защитна мерка за морските животни.

С тази нова разширена система The Ocean Cleanup навлиза в идната фаза от своето пътешестване към задачата си да отстрани 90 % от плаващата пластмаса от океана до 2040 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР