KG Mobility, доскоро известен като SsangYong, представи три нови електрически

...
KG Mobility, доскоро известен като SsangYong, представи три нови електрически
Коментари Харесай

SsangYong, вече KG Mobility с три концепта в Сеул наведнъж

KG Mobility, до неотдавна прочут като SsangYong, показа три нови електрически концепции на Seoul Mobility Show. Тяхната задача е да показват задачата на KG Mobility на света. Една от изложбените коли е средноразмерният пикап O100, чийто дизайн е въодушевен от кросовъра Torres, пуснат е на поточната линия през 2022 година Тази аналогия е изключително забележима в дизайна на предната част на тялото. По предварителни данни пикапът ще получи в двете посоки зареждане (V2L), което ще разреши свързването на външни електрически устройства.

На щанда на компанията е изложен и футуристичният SUV F100, който наподобява на Toyota FJ Cruiser. Неговата оферта е специфичната LED " радиаторна решетка ", която притежателят може да персонализира съгласно настроението или самостоятелните си желания.

Третата идея е междинен SUV KR10, който е умислен като продължение на пълноприводния модел Korando. Производството на последния стартира през далечната 1983 година, само че към момента си остава най-продаваният SUV в Южна Корея.

До концепциите е показана електрическа версия на кросоувъра Torres, показан през март тази година. Обхватът на Torres EVX е заявен на 500 км. Литиево-желязо-фосфатен батерия на китайската BYD ще обезпечи за електрическия кросовър сериозният му пробег. Както се твърди, подобен батериен блок е резистентен на външни удари и е по-малко податлив към запалване. Очаква се Torres EVX да бъде пуснат в продажба тази есен. По предварителни данни цената на модела ще бъде към 23 100 $.

KG Mobility показа и нова платформа с електрически мотори на предния и задния мост. В взаимозависимост от обстановката, тя ще може да обезпечи моно или цялостно задвижване на всички колела. Очаква се от 2026 година всички модели електрически коли на марата да бъдат основани на нея.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР