Кейти Макрей е родена в покрайнините на Лондон през 1917

...
Кейти Макрей е родена в покрайнините на Лондон през 1917
Коментари Харесай

Тя е на 106, преживяла е две световни войни и има няколко простички съвета за дълголетие

Кейти Макрей е родена в покрайнините на Лондон през 1917 година, до момента в който Първата международна война към момента бушува. Още когато е на 15 години обаче ѝ се постанова да напусне учебно заведение и да стартира работа като секретарка. След това животът ѝ се развива напълно обикновено - дами се, ражда ѝ се наследник, а когато той пораства, тя и брачният партньор ѝ вземат решение да се реалокират при него в Австралия.
 Още аргументи да не пропущаме закуската и какво ядат заран дълголетниците
Защо яхния с фасул е добра концепция за закуска

И още препоръки за закуската от специалист по дългоденствие

Сега британката е на 106 години и като член на клуба на столетниците може да показа своите препоръки за дългоденствие. " Моят съвет към хората е да живеят живота си пълноценно, да се усмихват и просто да се любуват на всичко ", споделя тя пред Business Insider.

Въпреки че генетиката и фактът, че не пуши, евентуално способстват за дългия ѝ живот, Кейти Макрей въпреки всичко издава още няколко неща, които счита, че са ѝ помогнали да остане здрава и щастлива дълги години.

Градинарство

" Обичам градинарството и постоянно съм го правила, още откогато бях дребна. Помагах на татко ми, когато се преместихме в новата къща. На улицата ни имаше проведено съревнование по градинарство и спечелихме премия, когато бях на 12 или 13 ", спомня си британката.
 Снимка 657982

Градинарството в действителност е занимание за доста хора и в друга част на света, известна със столетниците си - Япония. Според учените тази активност несъмнено има изгоди за здравето и дълголетието, защото включва физическа интензивност, зарежда ни с витамин D посредством слънцето и ни дава свежи плодове и зеленчуци, които сме си отгледали сами.

Спорт като занимание

Друго занимание, с което Кейти Макрей се забавлява, само че и раздвижва, са спортните игри навън. Едва ли за някого е изненада, че постоянните извършения са от основно значение за здравето ни, в това число когато желаеме да го запазим за по-дълго.
 Снимка 657983

Разбира се, това не значи, че би трябвало да се затваряме във фитнеса всеки ден. Дори е целесъобразно да изберем спорт, който можем да практикуваме на открито и в компанията на други хора. По този метод тренировките ни ще бъдат по-приятни и по-социални.

Работа, работа, работа

Естествено, тук не става дума за работа до цялостно безсилие или бърнаут, който е все по-често срещано събитие в наши дни. Един от методите да се поддържаме здрави обаче е да се поддържаме и заети.

КейтиМакрей дава образец със себе си, като прецизира, че от 15-годишна възраст работи и не е серпантина до момента в който може. След като се пенсионира, тя продължава да е все по този начин дейна, само че към този момент като се грижи за земята, която преди години купува със брачна половинка си.

Здравните специалисти са изцяло съгласни, че с изключение на извършения и здравословно хранене, да поддържаме мозъка си деен е основно, в случай че се стремим към дългоденствие.
 Снимка 657984

Позитивно отношение

Отново учените са на мнение, че позитивното отношение е различен главен фактор, който удължава живота ни. Добре е да си подсещаме, че човек би трябвало да е признателен за това, което има и да се старае да поддържа връзките си с хората.
 Семейство Мелис и рецептата им за дългоденствие
Какво яде най-дълголетното семейство на света

Вкусно и потребно

" Просто се усмихвайте, бъдете щастливи и се наслаждавайте на живота ", поучава и столетницата Кейти Макрей.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР