Кейт Уинслет със сигурност е заслужила правото да бъде наричана

...
Кейт Уинслет със сигурност е заслужила правото да бъде наричана
Коментари Харесай

Филмов маратон по повод 47ЧРД на Кейт Уинслет

Кейт Уинслет сигурно е заслужила правото да бъде наричана „ забележителна “. Кино критиците постоянно е слагат на една нога с Мерил Стрийп, да вземем за пример, и означават, че играта и стилът й стават все по-добри с годините. На 5 октомври Кейт чества 47-ия си рожден ден. В чест на това, TV1000 посвещава сряда този октомври на „ Пътят на измененията “- Екранизацията по разказ от Ричард Йейтс е определена за един от 100-те най-хубави англоезични творби. Режисьорът Сам Мендес събира актьорите от " Титаник " - Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет с любовна връзка в друга среда, потъвайки в... сушата на възприятията.

Любовта сред Ейприл и Франк пламва от пръв взор – тя има упоритостта да стане актриса, а той работи във компания за произвеждане и търговия с компютри. Но фантазиите им се разрушават в действителността, а след раждането на двете деца животът влиза в монотонния темп на всекидневието. Стремежът на Ейприл да възкреси възприятията им води до дефинитивна разлъка с илюзиите. Филмът има: 3 номинации " Оскар " за поддържаща роля на Майкъл Шанън, сценография и костюми (2009), " Златен глобус " за основна роля на Кейт Уинслет, номинации за основна роля на Леонардо ди Каприо и постановка на Сам Мендес (2008), Номинации от БАФТА за сюжет на Джъстин Хейт, основна роля на Кейт Уинслет, сценография и дизайн на костюми (2009), „ Четецът “ - В следвоенна Германия млад мъж, Михаел Берг (Файнс) - към този момент студент по право, който още от тинейджър е захласнат от два пъти по-възрастната жена Хана (Уинслет), се впуска неразумно в правосъден боен развой. Наяве излиза обаче, ужасна истина – тя е упрекната във военни закононарушения.

Преди време двамата са имали потайна спекулация, откакто тя му е помогнала да се възвърне от скарлатина. Хана обича Михаел (в ролята е Дейвид Крос) да й чете на глас пасажи от „ Одисея “, „ Хъкълбери Фин “ и „ Дамата с кученцето “. Физическата им връзка се задълбочава, само че един ден Хана мистериозно изчезва. Михаел е комплициран и с разрушено сърце... до момента в който, 8 години по-късно, когато е студент и следи антинацистките правосъдни процеси, е шокиран да види Хана назад в живота си - към този момент като обвинена в правосъдната зала. Михаел открива загадка, която ще повлияе живота и на двамата. По книгата " Der Vorleser " (1995) на немския публицист Бернхард Шлинк.Оскар за ролята на Кейт Уинслет и още четири номинации, измежду които и за най-хубав филм 2009 година, „ Малки деца “ - Носителката на " Оскар " Дженифър Конъли, дружно с Кейт Уинслет са звездите, дружно с Патрик Уилсън, във филмовата акомодация на бестселъра на Том Перота (The Leftovers), който демонстрира прочувствения пейзаж на безшумно предградие, което крие доста секрети, на път да излязат нескрито. Лентата показва мрачно, само че и комично премеждие през един прочут, само че и чужд свят; историята на един брак, на децата, на желанието, ловко разказани от приет създател и режисирани от номинирания за " Оскар " Тод Фийлд. Филмът е номиниран за три награди Оскар – за водещата роля на Кейт Уинслет, за поддържаща роля на Джаки Ърл Хейли, и за приспособен сценарий  и „ Пътят към Невърленд “ - Тази изключителна драма е историята на известния създател Дж. М. Бари и именитото му създание, Питър Пан.
Играейки с кучето си в парка, Бари среща четири дребни момчета и овдовялата им майка - извънредно семейство, което се разпада с всеки минал ден. Скоро целият град разисква връзката им и бракът на Бари стартира да се пропуква. Но от този скандал се ражда същински шедьовър - пиесата “Питър Пан ”. Филмът има Оскар за музика и още шест номинации на най-голямата кино премия, измежду които за костюми и за основна мъжка роля на Джони Деп. Във всичките тези филми Кейт Уинслет е с едни от най-впечатляващите си превъплъщения. Впрочем, всички заглавия са като от Epic Drama – драми, в ера. Към момента Кейт е носителка на Оскар – точно за основната си роля в The Reader (2008), още цели шест номинации, пет Златни глобуса, три БАФТА, две Еми и премия Сезар.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР