КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Мъж, обвинен в тероризъм и

...
КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Мъж, обвинен в тероризъм и
Коментари Харесай

Мъж, обвинен в тероризъм заради пожар в южноафриканския парламент, е обявен за негоден да бъде изправен пред съда

КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Мъж, упрекнат в тероризъм и други закононарушения поради пожар през 2022 година, който нанесе тежки вреди на историческата територия на Южна Африка Парламентарният комплекс в Кейптаун беше разгласен за неспособен да бъде съден от съд в понеделник.

Зандиле Мафе беше диагностициран с шизофрения от експертна комисия в отчет и арбитър във Върховния съд на Западен Кейп постанови, че той се съгласи с оценката. Съдия Нейтън Еразъм сподели, че Мейф не е в положение да разбере обвиняванията против него.

Мафе сподели, че е кадърен да бъде изправен пред съда и призна в предходни правосъдни съвещания, че е запалил пожара през януари 2022 година Той сподели, че направи го в символ на митинг против Народното събрание, локалното държавно управление в Кейптаун и националното държавно управление. Той сподели, че всички те са провалили народа на Южна Африка.

В предходен правосъден изблик той заплаши още веднъж да подпали постройката на Народното събрание и провокира съда да го изпрати в пандиза, като сподели, че не се опасява от доживотн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР