Кей Би Си финализира покупката на ОББ-Метлайф“. Това обяви днес

...
Кей Би Си финализира покупката на ОББ-Метлайф“. Това обяви днес
Коментари Харесай

Кей Би Си финализира покупката на „ОББ-Метлайф“

Кей Би Си завърши покупката на „ ОББ-Метлайф “. Това разгласи през днешния ден на нарочна конференция Петър Андронов – кънтри управител на Ке Би Си в България.

Той направи ретроспекция на договарянията и уточни, че с придобиването на 100% от акциите на „ ОББ-Метлайф “, белгийците към този момент имат у нас най-голямата застрахователна компания, по последни данни на Комисията за финансов контрол.

Така Кей Би Си към този момент е един от главните субекти в българската стопанска система, уточни още Андронов, оповестява профилираният портал Insmarket.bg.

Главният изпълнителен шеф на ДЗИ Коста Чолаков разгласи от своя страна, че „ ОББ-Метлайф “ към този момент ще работи под марката „ ОББ Животозастраховане “, а до края на годината ще се влее в животозастрахователното сдружение на дзи.

Той увери клиентите на „ ОББ Животозастраховане “, че в случай че усетят смяната, тя ще бъде единствено в позитивна посока.

В момента 400 хиляди Клиенти са с дейни полици в „ ОББ Животозастраховане “.

60% от приходите на „ ОББ Животозастраховане “ са от артикули, които не са свързани с банковите, уточни още той. Чолаков сподели още, че проектите за развиване на компанията плануват двуцифрен растеж на премийните доходи и на облагата.

Главният изпълнителен шеф на ДЗИ разгласи и мениджърския състав, който ще управлява трите компании. Член на Управителния съвет и изпълнителен шеф, който ще дава отговор за общото и корпоративното обезпечаване в компанията е Бистра Василева.

Главен търговски шеф и член на Управителния съвет е Диана Стойнова. Евгени Бенбасат е член на Управителния съвет и изпълнителен шеф, който ще дава отговор за животозастраховането и банквото обезпечаване.

Към висшия мениджърски състав, като член на управителния съвет и изпълнителен шеф се причислява и Стефан Делае.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР