Кето диетата е добро решение не само, когато искаме да

...
Кето диетата е добро решение не само, когато искаме да
Коментари Харесай

Кето диетата помага и в борбата с раковите заболявания

Кето диетата е положително решение освен, когато желаеме да свалим непотребните килограми, само че и при онкозаболявания, споделят специалистите. Изследвания демонстрират, че кето диетата може да забави растежа на раковите кафези и да усъвършенства ефикасността на стандартните лекувания на рак

Този вид хранене може да помогне да се забави растежа на тумори в организма. Научен труд преглежда въздействието на кето диетата върху раковите болести.



Учените са открили, че кето диетата има въздействие върху ракови кафези. Тя подкрепя процеса, наименуван фероптоза – тип клетъчна гибел, която се реализира посредством струпване на повредени липиди в клетката. Така кето диетата може да предотврати разпространяването на тумора в организма.

Някои учени настояват, че с изключение на резултата на фероптоза, кето диетата може да помогне в битката с рака по други способи – при постигането на кетоза се усилват телца в организма, наречени кетони. Те имат противовъзпалителни свойства и могат да имат противоракови свойства в някои случаи.



Освен това диетата с високо наличие на мазнини може да бори сполучливо ниското наличие на тромбоцити в кръвта на онкоболните пациенти след химиотерапия, сочат предварителни резултати от проучване, написа " МедикълЕкспрес ".

Според създателите му, кето диетата може да е потребно, на ниска цена и нетоксично допълнение към лечението на онкологични болести.

Кето диетата може да облекчи провокираната от химиотерапията тромбоцитопения, без да предизвика тромбоцитоза. Кетогенната диета форсира и усилва производството на кетони в черния дроб, които се борят с тромбоцитопенията. Кетоните са различен енергиен източник при липса на глюкоза.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР