Кето диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание

...
Кето диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание
Коментари Харесай

Проучване: Кето диетата крие висок риск от сърдечни заболявания

Кето диета с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини може да бъде обвързвана с по-високи равнища на „ неприятен “ холестерол и удвоява риска от сърдечно-съдови болести като запушени артерии, инфаркти и инсулти, съгласно ново проучване

„ Нашето изследване откри, че постоянната консумация на храни с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини е обвързвана с нараснали равнища на „ неприятен “ холестерол – и по-висок риск от сърдечни болести “, споделя водещият създател на проучването доктор Юлия Иатан.

„ Това изследване дава значим принос към научната литература и допуска, че вредите надвишават изгодите “, споделя Кристофър Гарднър, професор по медицина в Stanford Prevention Research Center, който е провел клинични изпитвания на кето диетата. Гарднър не е взел участие в изследването.

„ Повишеният „ неприятен “ холестерол не би трябвало да се отхвърля просто като нищожен непряк резултат от диета с доста ниско наличие на въглехидрати или кето диетата “, споделя Гарднър, акцентирайки по-високия риск от сърдечно-съдови произшествия при хората с по-високи равнища на кетони в кръвта, спрямо тези на по-стандартна диета.

„ Обосновката на нашето изследване идва от обстоятелството, че виждаме пациенти в нашата клиника за сърдечно-съдова профилактика с тежка хиперхолестеролемия след тази диета “, споделя доктор Иатан по време на презентация.

Хиперхолестеролемията или високият холестерол усилва риска от инфаркт или други нежелани сърдечно-съдови болести.

„ Това ни накара да се чудим за връзката сред тези диети с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини, равнищата на липидите и сърдечно-съдовите болести. И по този начин, все пак, има лимитирани данни за тази връзка “, сподели тя.

Изследователите съпоставят храненето на 305 души, които се хранят „ кето “ с към 1200 души, които са на общоприета диета.
Те откриват, че хората на диета с високо наличие на мазнини имат по-високи равнища на липопротеини с ниска компактност, известни също като LDL, холестерол и аполипопротеин B. Аполипопротеин B е протеин, който покрива протеините на „ неприятния “ холестерол и може да предскаже сърдечно заболяване.

Изследователите също по този начин виждат, че общият банкет на мазнини на участниците в диетата с повече мазнини е по-висок в наситените мазнини и има двойно повече консумация на скотски източници (33%) спрямо тези в контролната група (16%)

„ След приблизително 11,8 години следене – и след промяна за други рискови фактори за сърдечни болести, като диабет, високо кръвно налягане, затлъстяване и тютюнопушене – хората на високомазнинно хранене са имали повече от два пъти по-висок риск от сърдечно-съдови болести, като запушвания в артериите, инфаркт, инсулт и периферна артериална болест “, откриха откривателите.

Те споделят още, че изследването „ може да покаже единствено връзка сред диетата и покачвания риск от съществени сърдечни болести, а не причинно-следствена връзка “, защото това е наблюдателно изследване, само че техните открития заслужават в допълнение изследване, „ изключително когато почти 1 от 5 американци оповестяват, че са на диета с ниско наличие на въглехидрати, сходна на кето или цялостна кето. "

Д-р Дейвид Кац, експерт по начин на живот медицина, който не е взел участие в изследването, споделя, че „ има разнообразни способи за сформиране на диета с високо наличие на мазнини и е доста малко евентуално всички те да имат идентичен резултат върху серумните липиди или сърдечните заболявания “.

Повечето здравни специалисти споделят, че модерната кето диета, която не разрешава въглехидратите, с цел да накара тялото ви да гори мазнини, изключва здравословни храни като плодове, фасул и бобови растения и пълнозърнести храни. При кето диетата вие ограничавате приема на въглехидрати единствено от 20 до 50 дневно – колкото по-малко, толкоз по-добре. За да сложим това в вероятност, един междинен банан или ябълка съдържа към 27 въглехидрати – нормата за целия ден.

„ Тези групи храни, които би трябвало да бъдат отстранени, с цел да се реализира кетоза, са съществени източници на фибри в диетата, както и на доста значими хранителни субстанции, фитохимикали и антиоксиданти. Това е мотив за угриженост за доста здравни експерти, които считат, че кетогенната диета е нездравословна за здравето в дълготраен проект “, споделят експерти.

Кето е редуциране от кетоза, метаболитно положение, което поражда, когато черният ви дроб стартира да употребява насъбраните мазнини, с цел да създава кетони за сила. Черният дроб е програмиран да прави това, когато тялото ви загуби достъп до пожеланото от него гориво – въглехидрати – и мисли, че гладува. Кето диетата съществува от 20-те години на предишния век, когато доктор се натъква на нея като метод за управление на гърчове при деца с епилепсия, които не реагират на други способи на лекуване.

Диетите с ниско наличие на въглехидрати, като кето, разчитат в огромна степен на мазнините, с цел да ви заситят. Най-малко 70% от кето диетата е формирана от мазнини.

Въпреки че можете да получите нужните мазнини от здравословни ненаситени такива като авокадо, тофу, ядки, семена и зехтин, диетата също по този начин разрешава наситени мазнини като свинска мехлем, масло и кокосово масло, както и пълномаслено мляко, сирене и майонеза.

Яденето на доста храни с високо наличие на наситени мазнини усилва производството на „ неприятен “ холестерол в тялото, който може да се натрупа в артериите и да ограничи притока на кръв към сърцето и мозъка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР