Керн териерът е дребна порода куче, представител на голямата група

...
Керн териерът е дребна порода куче, представител на голямата група
Коментари Харесай

Характер и поведение на керн териер

Керн териерът е дребна порода куче, представител на огромната група на териерите, известни също като земни кучета. Това определение идва от самото им име тера-земя. Те се назовават по този начин, тъй като са основани, с цел да работят подземен. Да влизат в дупките на гризачи или дребни полски и горски животни и да ги изваждат от там по време на лов.

Керн териерът е типично ловно куче в предишното, употребявано за лов на язовци, лисици и заличаване на плъхове и мишки. Като всички териери то е будно, пламенно дребно животно, доста шумно, пъргаво и витално.

Наред с това то лае от време на време не в точния момент и скапва спокойствието както на стопаните, по този начин и на съседите. Колкото и необичайно да е, това малко творение може да аргументи много безпокойства и спорове в една гъсто обитаема постройка.

Какъв е характерът на керн териера? Недостатъците на дребното кученце се изкупват от доста повече достолепия, които то има спрямо минусите си. Макар да е досадно като лае постоянно, по характер керн кериерът е доста положително и нежно творение, интелигентно, живо и доста привързано към стопанина и цялото семейство. То не си избира единствено един член на семейството, а в мъничкото му сърчице има място за всеки, който демонстрира положително отношение към него.

Не бива да се чака, че керн териерът е единствено една нежна душица, тъй като около това кучето е персона, която се отстоява от време на време с непримиримост и дебелоглав, пречещи на образованието на керн териера.

Това дребно четириного е любопитно и хитро, само че има податливост да избяга, в случай че се почувства застрашено. Нищо, че самоуверено се конфронтира със събратята си, то е готово да напусне полесражението, в случай че вижда че насреща стои не по-малко твърдоглав противник.

 Керн териер

Керн териерът основава усещане на интензивно, щастливо, радостно творение и е уместно за стопани, които са непрестанно в придвижване и нямат нищо срещу по-шумната среда.

При развъждане на керн териер, не може да се разчита на тази порода да бъде надзирател, това е главно ловно куче, което като домакински любим е най-много придружител, само че подобаващ за възрастните и порасналите деца, тъй като е прекомерно неопитно и шумно за най-малките, може да провокира и произшествия. Щастлив питомец за щастливи стопани, по този начин може да се дефинира в резюме керн териерът.

Вижте още: Как да храним керн териер

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР