Керан Михалев и Кристиан Димитров (вдясно). Снимка ФейсбукУсложнения от коронавирус

...
Керан Михалев и Кристиан Димитров (вдясно). Снимка ФейсбукУсложнения от коронавирус
Коментари Харесай

Керан Михалев е починал след усложнения от Ковид 19, съобщи общински шеф във Варна

Керан Михалев и Кристиан Димитров (вдясно). Снимка " Facebook "

Усложнения от ковид са причина за гибелта на Керан Михалев, стана ясно от поста на шефа на общинска директция " Спорт " във Варна Кристиан Димитров.

„ След затруднения от COVID-19, на 74 година си отиде от този свят спортният активист, мой другар и на спорта във Варна – Керан Михалев. “

Това написа в профила си във „ Facebook “ шефът на общинската дирекция „ Спорт “ Кристиан Димитров.

Никога не е делил “Спартак ” и “Черно море ” и е работил в името на обединяването и разбирателството и постоянно абсолютно е помагал и на двете сдружения, добавя Кристиан Димитров

Бате Кери, както му викаха всички, е роден на 18.02.1946 година в с. Владимирово (област Добрич). Основното и междинното си обучение приключва в град Варна. Спортно-състезателната си активност стартира през 1963 година под управлението на треньорите Кольо Пеев и Пейчо Йовчев. Като играч по битка има редица влиятелни класирания в Републикански и Международни шампионати и шампионати.

След като приключва Специализираната треньорска школа по битка към ВИФ „ Георги Димитров “ в София, стартира преподавателска и треньорска активност в ДФК „ ЖСК Спартак “ – Варна.

Дълги години беше учител във ВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ и треньор по свободна битка на олимпийски, международни и европейски медалисти, измежду които: Иван Янков, Киркор Леонов, Стоян Радев, Иван Димитров, Христо Начев и доста други.

За реализирани триумфи и резултати е почетен от БФ по битка със званието заслужил треньор по битка на Република България. През последните години Керан Михалев беше член на управлението на Общо събрание на колегиите „ ЖСК-Спартак “ и номиниран за почетен жител на Варна.

Почивай в мир, бате Кери!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР