Полицията на Кеноша арестува чернокож в Applebee`s. Действителните заподозрени са били в банята

...
КЕНОША, Уисконсин (AP) — Полицията в Кеноша, Уисконсин, започна вътрешно
Коментари Харесай

КЕНОША, Уисконсин (AP) — Полицията в Кеноша, Уисконсин, започна вътрешно разследване, след като видео, публикувано в социалните медии, изглежда показва как полицай удря чернокож полицай погрешно се смята, че е замесен в катастрофа, причинена от блъскане и бягство.

Инцидентът е още един петно ​​за града в югоизточния Уисконсин, който претърпя дни на протести преди три години, след като бял полицай застреля Джейкъб Блейк, който е Черно, по време на домашно безпокойство. Бял тийнейджър от Илинойс на име Кайл Ритънхаус застреля трима души по време на нощ на размирици, убивайки двама от тях, инцидент, който се превърна в точка на възпламеняване в националния дебат за оръжията, бдителността и расовата несправедливост.

Ударът и Катастрофата се случи на 20 юли, съобщи Milwaukee Journal Sentinel тази седмица. Полицията каза, че свидетели са им казали, че са видели двама чернокожи мъже и една чернокожа жена да бягат към ресторант на Applebee. Един свидетел каза, че жената е носила дете, според полицията.

Служител на Applebee казал на служителите, че някои „подозрителни хора“, които може да са замесени в катастрофата, са били в ресторанта и насочи служителите към двама души , включително чернокож мъж, който държи бебе.

Полицаите се опитаха да отнемат бебето от мъжа и да го арестуват. Мъжът се развика, че не е направил нищо лошо и полицаите трябва да го пуснат. Видеото показва, че след като полицаите извадиха бебето от ръцете му, те го хвърлиха на земята и полицай започна да го удря, докато нареждаше на мъжа да постави ръцете си зад гърба си.

След това полицаите откриха хора, отговорни за катастрофата в банята на ресторанта.

Полицията каза, че мъжът, който е бил ударен, не е отговорен за катастрофата, но се е опитал да напусне в нарушение на заповедите на служителите и им е оказал съпротива.

< p>лейтенант Джоузеф Носалик, говорител на полицейското управление на Кеноша, не отговори веднага на имейл от Асошиейтед прес, който питаше за расата на полицая, който се появи да удари мъжа.

Кеноша се оказа въвлечен в дългодневен протест през август 2020 г., след като полицай Рустен Шески, който е бял, застреля Джейкъб Блейк, който е чернокож, по време на домашен безпорядък. Ритънхаус, който по това време е на 17 години, простреля смъртоносно двама мъже и рани друг, като каза, че е бил нападнат и стрелян при самоотбрана. Съдебни заседатели го оправдаха по обвинения в убийство и застрашаване през ноември 2021 г.

Лидерите на Kenosha, организация с нестопанска цел, която се описва онлайн като застъпваща се за преобразуващо и възстановително правосъдие, проведоха пресконференция в сряда, за да призоват за повдигане на обвинения срещу замесените служители в инцидента с Applebee.

„Просто не изглежда, че някой е бил глас на разума, който е носил униформа“, каза Таня Маклийн, изпълнителен директор на Leaders of Kenosha.

Тя каза, че полицаите са действали от страх, точно както направи Шески.

„Не искаме да стоим тук и да водим тези разговори за това, че хората са наранени, когато просто се хранят със семейството си, ”, каза тя.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР