Кемал Кълъчдароглу се изправя срещу ЕрдоганВ Турция днес ще се

...
Кемал Кълъчдароглу се изправя срещу ЕрдоганВ Турция днес ще се
Коментари Харесай

В Турция днес избират президент и парламент

Кемал Кълъчдароглу се изправя против Ердоган

В Турция през днешния ден ще се състоят президентски и парламентарни избори, определяни от доста коментатори като най-важните и оспорвани избори за последните 50 години.

Избирателните секции ще бъдат отворени в 08:00 ч. Изборният ден ще продължи до 17:00 ч.

Трима са претендентите за президентския пост – актуалният държавен глава Реджеп Тайип Ердоган (от Партията на справедливостта и развитието), Кемал Кълъчдароглу (от Народнорепубликанската партия) и Синан Оган (от алианса АТА).

Името на Мухарем Индже, който тази седмица разгласи, че отдръпва кандидатурата си, обаче също ще бъде включено в бюлетините, защото отпечатването и разпространяването им е завършило. Гласовете, които той получи на изборите на първия тур макар оповестеното му отдръпване от конкуренцията, ще бъдат считани за годни, оповестиха изборните управляващи.

В парламентарните избори вземат участие 24 политически партии и 151 самостоятелни претенденти за депутати.

В страната са регистрирани 60 697 843 гласоподаватели. Ще бъдат разкрити над 191 хиляди изборни секции.

Забраната за пропаганда влезе в действие от 18:00 ч. на 13 май.

Президентът Ердоган ще гласоподава в мегаполиса Истанбул, а претендентът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу ще използва правото си на глас в столицата Анкара.

Проучванията на публичното мнение дават разнообразни резултати за разпределението на гласовете. Не е изключено да се организира втори тур на президентските избори на 28 май.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР