Кехлибарната стая най-вероятно се скрита край източния германски град Дрезден,

...
Кехлибарната стая най-вероятно се скрита край източния германски град Дрезден,
Коментари Харесай

Германски учени слагат край на мистерия от Втората световна война?

Кехлибарната стая най-вероятно се скрита край източния немски град Дрезден, написа английският в. Дейли мейл.

Учените от федералната република Леонард Блуме, Гюнтер Екардт и Петер Лор оповестиха, че са ревизирали изказвания на сигурен източник, който им е показал местонахождението на изгубената в края на Втората международна война полезност. "Ние сканирахме една от пещерите в провинция Саксония и намерихме система от тунели, в които може да е кехлибарната стая ", съобщи 73-годишният Петер Лор.

Според откривателя на предишното в подземната структура, построена сред 1944 и 1945 година, се крие най-голямото богатство, откраднато от нацистите. "Ние намерихме и удостоверение, което ни наведе на следите на творбата на изкуството. Сред дребното оживели от тези години писмени извори открихме и документ, насочващ ни да търсим Кехлибарната стая в този район. Става дума за дневник на шеф на локална гара. Човекът е записал, че последният трен е дошъл от Кьонигсберг ", добави той.

Кехлибарната стая е била подарена от пруския крал Фридрих I на съветския император Петър I при започване на ХVIII век. До Втората международна война тя се е намирала в тъдява на Санкт Петербург. Вермахтът при отстъплението си е пренесъл творбата в Кьонигсберг. Преди завладяването на града от руските войски и преименуването в Калининград полезността изчезва. За вероятно местоположение на Стаята се посочваха Германия, Полша и Чехия, напомня лондонският ежедневник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР