„Казват, съдбата обича смелите. Като началник на отбраната ще добавя

...
„Казват, съдбата обича смелите. Като началник на отбраната ще добавя
Коментари Харесай

Боцев: Българската армия обича смелите си и достойни воини

„ Казват, ориста обича смелите. Като шеф на защитата ще прибавя – Българската войска обича смелите си и почтени воини! “. Това съобщи през днешния ден, 13 септември, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев на награждаването на старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Началникът на защитата отличи сержант Делков за проявен висок военен дух и мъжество при попречване на закононарушение.

„ Военната специалност е освен влиятелна и в нея би трябвало да се потвърждаваме непрекъснато, само че за всеки от нас тя е задача! Трябва да изпълняваме своите отговорности, да поддържаме висок морал, военен дух и подготовка, тъй че във всеки един миг да сме готови за всяка обстановка. Защото българските жители и нашата Родина това чакат от армията – да ги отбрани както по въздух, по този начин и по море и суша! “, безапелационен бе военачалник Боцев.

Той връчи премията на старши сержант Делков – бинокъл Б8x30, в наличието на висшия команден състав на Българската войска. Генерал Боцев пожела на старши сержант Делков да продължава да популяризира Българската войска и да издига нейния престиж.



„ За мен това е най-нормална човешка постъпка “, сподели отличеният военнослужещ. „ Не би трябвало да бъдем пасивни без значение дали сме под пагон, или сме цивилни жители “, означи старши сержант Делков.

Старши сержант Цвятко Делков е на работа в 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1999 година

По време на домакински отпуск, на 9 август 2019 година към 12.00 ч. по обяд в град Карлово, той чува крясъци за помощ от беззащитна жена, която преди малко е била ограбена. Военнослужещият реагира неотложно и съответно, демонстрира предвидливост и преследва причинителя на кражбата. Успява да го догони и задържи до идването на органите на Министерство на вътрешните работи. С бързата си реакция старши сержант Цвятко Делков на процедура съумява да попречи на крадеца да съобщи на своите съучастници откраднатите персонални движимости, документи и портфейл на пострадалата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР