Казват, че обратното на шума е тишината. Това не е

...
Казват, че обратното на шума е тишината. Това не е
Коментари Харесай

Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

Казват, че противоположното на шума е тишината. Това не е правилно. Тишината е единствено неявяване на звук.

Слънчевата светлина мисли, че е по-бърза от всичко, само че бърка. Без значение какъв брой бързо пътува тя, тъмнината постоянно е там първа и я чака.

Автентичната тъпотия всякога надминава изкуствения разсъдък.

Винаги си избирай по-голям зложелател. По-лесно се улучва.

Фантастиката и фентъзито са като състезателен апарат за мисълта - не могат да те отведат на никое място, само че упражняват мускула, с който можеш да стигнеш на всички места.

Всяка една война в човешката история постоянно приключва с безусловно един и същи резултат: гарвани - 1000 точки, хора - 0 точки.

" Цветът на магията "
Нека по-добре да кажем, че в случай че цялостният и безспорен безпорядък е светкавицата, той е просто този, който ще застане посред бурята горе на хълма, облечен в мокра медна ризница, и ще се развика, че всички богове са копелета. — Ринсуинд за Двуцветко

Не, това което не харесваше у героите, беше самоубийствената им мрачна омърлушеност, когато бяха трезви, и пагубната им полуда, когато бяха пияни. — Ринсуинд за героите

" Фантастична светлина "
Слънцето изгряваше постепенно, като че ли се чудеше дали си заслужава труда.

Функционирането на Вселената, споделяха те, зависи от равновесието на четири сили, а точно: омагьосване, разбиране, неустановеност и дебелоглав.

" Посестрими в занаята "
Нещата, които се пробват да наподобяват на други неща, неведнъж наподобяват на нещата повече от самите неща. — Баба Вихронрав

Ключът към разбирането на всички религии е, че визията на боговете за положително развлечение е „ Не се сърди, дребосъче " с криви зарчета.

" Жътварят "
— АМИ ДА. НЕ БИВА ДА СИ ПРАХОСВАМЕ ВРЕМЕТО! — Смърт донагласи седлото, след това тикна златния си животомер под гърбавия нос на Албърт. — ВИЖ! ИМАМ ВРЕМЕ! НАЙ-ПОСЛЕ ИМАМ ВРЕМЕ!
Албърт се отдръпна изплашен.
— И щом към този момент го имате, какво ще го вършиме?
Смърт яхна коня.
— ЩЕ Гражданско отделение ПРОПИЛЕЯ.

" Малки богове "
Костенурката е животно, притежаващо скорост, задоволителна му, с цел да хване марулята.

Гравитацията е табиет, от който е мъчно да се откажеш.

Някъде в тропическата джунгла на подсъзнанието му изникна пеперудата на подозрението и се опита да размаха крилца, без въобще да подозира какво твърди теорията на хаоса за сходни феномени...

Времето е опиат, в огромни дози убива.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.

Боговете не обичат хората да не правят нищо. Ако не са заети непрестанно, хората биха могли и да се замислят. Част от мозъка съществува, с цел да не разреши това. И реализира резултати. Кара хората да скучаят посред чудеса.

Човек може да влезе в пъкъла, яхнал личния си език.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР