Казват, че любовта ни кара да оглупяваме, за сметка на

...
Казват, че любовта ни кара да оглупяваме, за сметка на
Коментари Харесай

Редовният секс ни прави по-умни

Казват, че любовта ни кара да оглупяваме, за сметка на това, постоянният сексуален живот ни прави по-умни, това потвърждават английски учени.

Те са провели опит с присъединяване на 28 мъже и 45 дами на възраст сред 50 година и 83 година, които е трябвало да се подложат на разнообразни проби за своите умствени качества, написа „ Индипендънт”.

Те също по този начин са били запитани и какъв брой постоянно вършат секс - един път седмично, месечно или в никакъв случай.

Във видеото вижте петте храни, които ще ви създадат по-добри в леглото

Хората, които водят сексуален живот най-малко един път седмично са посочили по-високи резултати при гладкия диалект и пространствената ориентировка.

"Възможно е увеличената периодичност на половата интензивност да е обвързвана с по-добрите познавателни умения ", се споделя в проучването на специалисти от университетите в Ковънтри и Оксфорд.

5 ХРАНИ, КОИТО ИЗНЕНАДВАЩО ВЛИЯЯТ НА ЖЕЛАНИЕТО НИ ЗА СЕКС

"Хората не желаят да мислят, че възрастните хора вършат секс ", съобщи Хейли Райт, водещ създател на изследването от Университета в Ковънтри. "Но ние би трябвало да предизвикаме това схващане на обществено равнище и да погледнем какво въздействие може да има половата интензивност при хората над 50 години ", сподели още тя.

Според изследването по-нататъшни проучвания биха могли да проучат това по какъв начин биологични детайли като допамина или окситоцина могат да повлияят на връзката сред половата интензивност и функционалността на мозъка, с цел да бъдат по-точно обяснени откритията.

Вижте още:

Простичките секрети на положителния секс

Колко са положителни българите в леглото

Какво убива либидото?

Сексът в първата брачна нощ е мираж
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР