Казват, че годините са просто цифри. Хокейната фурия Валентина Фьодорова

...
Казват, че годините са просто цифри. Хокейната фурия Валентина Фьодорова
Коментари Харесай

80-годишна хокейна фурия и лидер за пример

Казват, че годините са просто числа. Хокейната хала Валентина Фьодорова е доказателство за това. 80-годишната дама носи с горделивост №80, до момента в който се пързаля по леда и бележи попадения.

" Ние сме остарели, само че не се срамим да споделим възрастта си. Нека всички видят! ", споделя Фьодорова пред " Ройтерс ".
Снимка: Reuters
Освен войник, тя е и водач за образец. Като най-възрастна в своя тим " Устяночка ", формиран от хокеистки над 50 години, Фьодорова носи капитанската лента. Тимът тренира три пъти седмично - във фитнеса и на леда в северозападното съветско селце.



" Устяночка " е воден от някогашната националка Мария Онолбайева, взела участие на Зимните олимпийски игри през 2010 година

" Валентина е същински водач. Да играеш хокей на тези години демонстрира, че няма нищо невероятно ", споделя Онолбайева.

Фьодорова - преподавател по специалност, има трима правнуци. Слага кънките за пръв път... преди година. По нейни думи, първоначално била уплашена, само че привикнала бързо и не запомнила даже за страховете си, че е прекомерно остаряла за хокей.

Сега този спорт поддържа младежкия ѝ дух. " Чувствам прилив на сила, като че ли съм по-лека, до момента в който се нося по леда. Изобщо не чувствам, че съм на 80 години ", споделя вдъхновяващата Фьодорова.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР