Казват, че есента е един от най-красивите сезони с причина. Есента

...
Казват, че есента е един от най-красивите сезони с причина. Есента
Коментари Харесай

10 идеи, които правят есента най-красивия сезон

Казват, че есента е един от най-красивите сезони с причина. Есента ни предлага нови начала, нови проекти и потапяне в един друг темп на живот. В същото време е съвършен за действия, които ще съживят тялото и духа.

Тези слънчеви дни също са в нашите ръце, а в случай че и вие сте фенове на есента като нас, ето няколко оферти на кои занимания можете да се насладите същински. Всички те ще допринесат за подобряването на целия организъм, като в същото време всичките ни сетива ще се разсънят.

1. Прекарайте деня в гората или парка

Падащите листа от дърветата и техните изменящи се цветове ни учат на значим житейски урок – добре е да пуснем неприятното и да прегърнем измененията. Един ден, прекаран в такава естествена среда, ще ви покаже какъв брой значими са дребните неща и какъв брой хубост се крие в всекидневието.

В същото време ще дишате чист въздух надалеч от изгорелите газове на града, а с децата можете да организирате лов за най-красивите листа, жълъди или кестенови „ къщички “, от които по-късно да извършите същински дребни статуи вкъщи, както правехме в детската градина.

2. Прегърнете есенните цветя

Въпреки че някак постоянно сме по-склонни да се радваме на пролетни и летни цветя, есенните цветя също имат своя сексапил. По пазарите и цветарските магазини към този момент започнаха да се появяват ерики, а сигурно има и някои типове фуксия и японски дървесник. Всеки от тях споделя приказка за себе си, а когато се съчетаят в аранжировка, ще придадат есенна нотка на всеки дом.

3. Украсете дома си с есенни цветове

Цветята също са една от най-хубавите украшения, които можете да употребявате, с цел да разкрасите вашата среда, без значение дали е външна или вътрешна украса. Освен това есента е цялостна с естествени детайли, които могат да служат като неповторима украса.

Листа в нюанси на жълто и алено, тикви, ябълки, дюли, клончета, жълъди, кестени - всички те могат да бъдат декоративни детайли на съвсем всеки дом и не струват нищо . Достатъчно е да се разноските измежду природата. Може да добавите и декоративни свещи и възглавнички в топли есенни цветове.

4. Гледайте същински есенни филми

Чувствата, които ни превземат, когато дърветата стартират да губят листата си, когато цялата природа се трансформира и когато стартират едни нови интервали в живота ни, са уловени от някои от най- романтичните филми на всички времена. Разположен, най-малко в по-голямата си част, в романтичната конюнктура на есента, той ще ви води на едно доста особено странствуване към есенната идилия. " When Harry Met Sally ", " Autumn in New York ", " You've Got Mail " и " Scent of a Woman ", са единствено част от тях.

5. Изпечете домашни бисквити

Въпреки че дните ни са към момента доста топли, вечерите са доста по-хладни. Но те са идеални, с цел да седите в топла кухня и да печете обичаните си сладкиши или бисквити. Ние предлагаме известните шоколадови бисквитки.

6. Направете Pumpkin Spice Latte

Есента нямаше да е есен, в случай че не бяха все по-популярните ястия и питиета от тиква. През последните няколко години всички най-добри кафенета и сладкарници у нас предлагат Pumpkin Spice Latte, само че можете да го извършите и сами вкъщи. Въпреки че е малко по-взискателен вид, усетът ще ви зарадва. В интернет има доста разновидности на рецептата, само че главното нещо, от което се нуждаете, е половин чаша кафе по ваш избор, половин чаша мляко, две или три чаени лъжички тиквено пюре (варено) и подправки като карамфил и канела, а всички съставки са просто нужни смесете в блендер. Разбира се, можете да добавите съставки по ваше предпочитание.

7. Насладете се на всички форми на кестени

Един от есенните плодове, които постоянно чакаме с изключително неспокойствие, сигурно е кестена. Независимо дали е варено, печено или под формата на кестеново пюре с бита сметана, есента не може да мине без него. Освен това кестенът е единствената ядка, която съдържа витамин С и е богата на витамин В6. Освен това е добър източник на калий и фолиева киселина, както и диетични фибри, нужни за вярното действие на храносмилателната система.

8. Потопете се в обичаната си книга

След като приготвите кестените, най-добре се свийте под одеялото и се потопете в някоя хубава книга. За благополучие на нас, феновете на книги, тази есен е богата на нови заглавия.

9. Прекарайте деня по пижама

Въпреки че един ден измежду природата зарежда батериите ни, от време на време просто желаеме да стоим надалеч от вкъщи, изключително когато вали. И това е изцяло в реда на нещата. Една неделя, прекарана по пижама с релакс и добра храна, е нещо, от което всеки от нас има потребност понякога.

10. Присъединете се към събиране на плодове

Все още текат гроздоберите и събирането на ябълките, и това е идеална опция за събиране на близки и другари. Един ден на лозето или в ябълковата ферма ще ви откъсне от натовареното градско всекидневие, ще ви даде доста витамин D, ще повлияе на опорно-двигателния уред, а и изгорените калории от целодневната интензивност също не са на място, което несъмнено е позитивно нещо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg