Казват, че бременността е един от най-хубавите периоди за една

...
Казват, че бременността е един от най-хубавите периоди за една
Коментари Харесай

6 лъжи за бременността – не им вярвайте

Казват, че бременността е един от най-хубавите интервали за една жена, което е правилно, само че има и доста неща, които са безспорен мит и не трябва да им вярвате. Ако към този момент сте минали през това, евентуално ще разпознаете доста от тези неистини, на които сте вярвали преди да забременеете. Ето кои са те:
1. Ставате по-хубави – бабите и майките ни все ни повтарят по какъв начин бременността носи едно зарево на лицето на дамата и я прави по-красива от всеки път. За някои дами това може да важи, само че за множеството – напълно не. Хормоналните промени в тялото постоянно провокират появяването на пъпки на лицето, подпухването, прекалено окосмяване и какво ли още не. За благополучие тези неща се контролират, само че чак откакто родите.
 6 аргументи за какво не можеш да забременееш 6 аргументи за какво не можеш да забременееш
Много дами изпитват компликации, когато желаят бебе, само че не се получава и това въздейства отрицателно на целия им живот. Понякога има дребни камъче...
2. Кракът ви се уголемява с един номер – не вярвайте на тези дивотии. Няма по какъв начин краката ви да пораснат, евентуално обувките ви са тесни, просто тъй като краката ви отичат и се събира повече вода в тях. След бременността всичко ще се контролира и още веднъж ще можете да носите обичаните си обувки.
3. Спите като бебе – по какъв начин ли пък не! Особено в последния триместър спането може да се трансформира в същинско предизвикателство. Коремът стартира да тежи от ден на ден и повече, обръщането в леглото става все по-трудно, събуждате се от крампи в краката и какво ли още не. Така че приказките „ Спи в този момент, че след това няма да можеш “ са непотребни, тъй като в последния месец от бременността сънят също е мираж.
4. Трябва да хапвате като за двама – не вярвайте на това, тъй като ще качите доста непотребни килограми, от които след това мъчно може да се отървете. Хранете се по този начин, както се храните нормално. Доказано е, че на бременната жена ѝ би трябвало спомагателни 200 калории дневно, с цел да доближават и за бебето. Но никога не яжте двойно!
5. Наслаждавате се повече на секса – може би хормоните играят своята роля тук и в действителност ви се желае по-често да бъдете интимни с колегата си. Но откакто коремчето ви наедрее и започнете да усещате целия дискомфорт на бременността, сексът ще е последното нещо, за което ще се сещате. Просто няма да се чувствате задоволително привлекателни, хубаво е добре да обясните това на колегата си и той ще ви разбере.
 Как ще протече бременността ви съгласно зодията Как ще протече бременността ви съгласно зодията
Душевното положение и държанието на дамата по време на бременност значително визира и нероденото ѝ детенце. Някои бъдещи майки с...
6. Безгрижните дни на отмора – всяка бременна си показва, че когато спре да работи я чакат безкрайни разходки, гледане на сериали и срещи с другари. Истината е, че подготовката за едно бебе е работа на половин работен ден. Първо би трябвало да изчетеш всичко и да изгледаш редица клипчета, с цел да си готова и да знаеш какво да правиш, когато дребното дребосъче пристигна. Второ, има толкоз доста покупки, които би трябвало да вземеш, че най-после въобще не ти остава време да почиваш. Да не приказваме за това, че най-вероятно ти следва и главно разчистване на дома, тъй че да е оптимално чисто за новия член на фамилията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР