Казват, че ако човек яде по една ябълка на ден,

...
Казват, че ако човек яде по една ябълка на ден,
Коментари Харесай

6 причини да ядете повече круши

Казват, че в случай че човек яде по една ябълка дневно, това ще държи лекаря далеко. Подобно изказване може да бъде приписано и на крушите. Този вкусен плод е също доста потребен и заслужава да участва по-често във вашето меню.

Какво може да бъде по-удовлетворяващо от това да отхапете от една сладка и сочна круша? Както знаем, плодовете са значима част от здравословното хранене, а колкото по-голямо многообразие от тях, толкоз по-добре. По този метод тялото си набира разнообразни хранителни субстанции, от които има потребност.

Смята се, че крушите първо са били отглеждани по земите на днешна Европа и Азия. Днес те се употребяват на всички места по света и то с съображение. Разбира се, има разнообразни типове круши, само че като цяло всички те са доста потребни. Вижте 6 аргументи, поради които си коства да ядете круши по-често:

Крушите се вписват във всеки хранителен режим
Дори да спазвате специфичен хранителен режим или да сте на по-строга диета, с крушите няма по какъв начин да сбъркате. Освен това те са лесни са ядене и може да ги консумирате на всички места. Достатъчно добре измитата круша е подготвена за консумация – няма потребност да я белите, а и да не забравяме, че доста скъпи субстанции има точно в нейната кора. Круши може да ядете независимо, като добавка към овесени ядки или пък кисело мляко. За кулинарните запалянковци, крушите се съчетават сполучливо в салата или пък с някои типове месо.

 Добави изложение
Крушите подкрепят отслабването
Какво по-хубаво от това да ядете нещо вкусно, което в същото време ви оказва помощ да свалите килограми? Крушите са богати на фибри, които имат естествената функционалност да потискат апетита за по-дълго време. Освен това крушите са хидратиращи, което е още един плюс във връзка с отслабването.

Крушите са потребни за сърцето
Крушите съдържат антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на клетките от свободните радикали. Освен това крушите имат противовъзпалително свойство, което оказва помощ за намаление на холестерола и понижаване на хипертонията.
Крушите понижават риска от развиване на диабет
В крушите се съдържа флавоноид, който подкрепя регулирането на кръвната захар и по този метод понижава риска от развиване на диабет вид 2.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР