Казвал съм и много преди, но това трябва да го

...
Казвал съм и много преди, но това трябва да го
Коментари Харесай

Президентът: Изборът на Гешев влияе пряко върху нас и нашата съдба

Казвал съм и доста преди, само че това би трябвало да го осъзнае обществото - че изборът на основния прокурор не е нещо нереално. Начинът има директно въздействие върху нас и нашата орис. България е страна с лимитирани запаси, ние би трябвало да държим доста на качеството.
Това съобщи в " Лице в лице " президентът Румен Радев.

На въпрос за какво е върнал указа за Иван Гешев, той уточни, че е нямало спортна процедура.

Всички желаеме автомагистрали, само че те би трябвало да са направени в сходство със законите и да се подсигурява бистрота, качество. Как без наказания на Народното събрание се дават такива милиарди, съобщи още той. Под каква форма автомагистрали се разплащат и с кого и за какво. Трябва от тези въпроси да се интересуваме - дали с контракт за услуги, по какви критерии за качество....Затова споделям, конкурентност, бистрота, отчетност и отговорност, другояче - да, публичната нужда е налице. Ние обаче би трябвало да задаваме въпроса Как?, уточни президентът.

За първи път споделих - ние би трябвало да се научим, че правилото на конкурентност и бистрота би трябвало да важи във всички сфери, от това зависят приходи, пенсии, съобщи още президентът. Имахме прям диалог с министрите.

Не одобрявам подобен акт, няма потребност, и в никакъв случай не съм го търсил, отговори той на въпрос по какъв начин възприема колениченето пред президентството от протестиращите против избора на новия основен прокурор.

За мен не е значимо какъв брой време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда, отсече той.

На въпрос за флирта с градската десница за Иван Гешев, той отхвърли това да е по този начин и изясни какъв в екипа му е братът на Иван Гешев.

Радев разяснява и службата на брата на Гешев в НСО: Полковник Георги Гешев има дълга кариера в НСО доста преди Иван Гешев да бъде определен за основен прокурор. Той беше назначен като началник на моята директна защита още сега на избирането ми за президент. Аз съм с отлични усещания от него - прелестен експерт и човек. Отдавна той е част от моята директна защита, а по отношение на това за какво е бил Иван Гешев в президентството преди да издам указа, аз организирам такава сказка. А другояче прегръдките и целувките не са част от моя политически репертоар. Аз употребявам други способи на другарство, уточни Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР