Казвал съм го преди и ще го кажа отново, брандът

...
Казвал съм го преди и ще го кажа отново, брандът
Коментари Харесай

Стартирате бранд? Не пропускайте тези стъпки!

„ Казвал съм го преди и ще го кажа още веднъж, марката ви е повече от просто вашето лого. “ Така стартира своя роман за Medium.com Дейвид Сандърс, създател на компанията за бранд дизайн The Rebel Kulture . Според него има няколко стъпки, които е добре да не пропущаме, поставяйки началото на новия си бизнес. Трябва да бъдем наясно с визията си за него – каква страст ще провокира, по какъв начин ще наподобява, какво целим.

Стъпка 1: Идентифицирайте същинската си публика

До кой се пробвате да достигнете с марката си? С каква публика търсите да се свържете? Да не знаеш кой таргетираш е като да ловиш риба на средата на океана. Безброй варианти, само че би трябвало да разчиташ на шанса, с цел да хванеш нещо.

Идентифицирането на същинската публика е малко по-детайлно, в сравнение с да кажеш „ хора, които обичат шоколад “. Започнете с създаване на цялостен профил от горе до долу. Определете желанията им, ползите им, какво им харесва да хапват и така нататък

С базова концепция каква е аудиторията ви, продължете надолу по фунията. Конкретизирайте пазара си, като зададете следните въпроси:

1. Те мъже или дами са?

2. В коя възрастова група са?

3. Кои са общите им ползи? (Продължавайки с образеца нагоре: Тъмен или ярък шоколад харесват? С или без ядки?)

4. Какво работят?

5. Какъв вид хора са? (забавни, съществени и т.н.)

Включете допустимо най-вече елементи, с цел да определите кои са вашите идеални консуматори. Можете да употребявате тези индикатори, с цел да таргетирате публика в обществените мрежи и да ги включите в цялостната си маркетингова тактика.

Стъпка 2: Открийте атрибутите

Марката е тази, която притегля клиентите ви. Следователно, значимо е тя да отразява вашите полезности и темперамент. Това е методът, по който желаете хората да приказват за марката ви, когато не сте в стаята. Тези атрибути ще водят към дизайна на логото ви, избора на шрифт, цвета, гласа, тона и така нататък Стига до същината на вашия бранд и задачата му.

За да идентифицирате тези атрибути, си задайте следните въпроси:

1. Кои са трите думи, които разказват марката ви?

2. Кои марки имат сходно лъчение?

3. Ако марката ви е персона, по какъв начин ще приказва в другите обстановки?

4. Какви атрибути бихте желали да избегнете в марката?

Веднъж щом определите по какъв начин да опишете марката и неговия темперамент, сте подготвени да съберете приликите. Усъвършенстването на този лист от атрибути и чувства ще помогне да се фокусирате върху посоката на развиване на марката.

Стъпка 3: Определете външния тип

Щом сте стигнали до умозаключение за атрибутите, сте подготвени да ги превърнете във образни детайли като лого и уеб страница. Тук изследваме съперниците, трендовете и обръщаме внимание на визии, отговарящи на чувството за марката.

Думите, които сте свързали с марката могат да дефинират визията му:

1. Какви цветове отразяват марката ви? (Тук е много потребно да познавате логиката на психиката на цветовете)

2. Какви икони и изображения са знак на марката?

3. Кои детайли на сходни марки ви харесват?

Стъпка 4: Развийте позицията си

Визуалните детайли са това, което другите употребяват, с цел да разпознават марката ви. Това, което му дава живот, е позицията му. Характерът на марката се демонстрира посредством позицията му. Започнете да мислите на какво би дал отговор идеалният ви клиент. Трябва ли да е снизходително, професионално, игриво?

Това изисква процедура и доста корекции, с цел да бъде нагласено. Един от най-лесните способи да определите позицията е посредством пост в обществените мрежи на марката. Това е непосредствено към потребителя! Можете да получите незабавна противоположна връзка от аудиторията си и да обърнете внимание на това по какъв начин реагира. Отделете време на това. Търпението и постоянството са най-хубавите ви другари.

Стъпка 5: Съберете всичко дружно

Време е да съберете частите, които създадохте и да ги комбинирате в марката! Определихте главните атрибути, развихте естетичния дизайн, поработихте над позицията (което единствено по себе си ще е цялостен процес). Последната стъпка е за събирането на тези няколко детайла, с цел да създадете мощен бранд.

Помнете, че всяко парче се отнася до атрибутите и рефлектира на марката, а също, говорете непосредствено на своя съвършен клиент. Това ще ви увери, че оставяте продължително усещане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР