Казусът в Пловдив разтърси социалните мрежи. Много граждани изразиха желанието

...
Казусът в Пловдив разтърси социалните мрежи. Много граждани изразиха желанието
Коментари Харесай

Ексклузивно! Предишна жертва на Жоро Плъха проговори: Извадих късмет! Единственото, което спаси мен и семейството ми, когато бяхме ограбени от Плъха, е това, че спяхме!

Казусът в Пловдив раздруса обществените мрежи. Много жители показаха желанието си да се усещат сигурни в личните си домове. Конкретният мотив е убийството на Жоро Джевизов Плъха от прочут пловдивски доктор в миг, в който се твърди, че престъпно проявеният се е опитвал да обере дома му.

Слави Ангелов съобщи, че прекалено много обстоятелства са незнайни, а от тях зависи ориста на доктор Димитров.

„ При тази обстановка с тези митинги, беше обикновено прокуратурата да излезе с някаква информация през тези два дни, само че това не се случи ”, сподели той. Той съобщи, че не е сигурен дали има запис, както и по какъв начин тъкмо е станало убийството. Според него митингите по никакъв метод не могат да повлияят на решението на прокуратурата.

„ Проблемът е, че този закон не е задоволително добър. Този закон се пояснява по друг метод от съда и в последните години правосъдната процедура демонстрира доста случаи, в които хора пазят дома си, намирайки се директно пред жилището, на някакво стълбище или вход и тнт., само че има доста такива хора, които влязоха в пандиза ”, сподели той.

Една от някогашните жертви на Плъха проговори пред NOVA. Милена Петрова описа, че от полицията са й споделили, че единственото, което е избавило нея и фамилията й, когато са били ограбени от Плъха, е това, че са спели. Преди осем години фамилията й, както и още две други семейства в Асеновград са станали жертви на Плъха. Той е влезнал в дома на Милена през прозореца в стаята, в която тя спяла и ограбил телефона й, както и бижутата на нейна родственик.

„ Аз нямам късмет да се защитя против този човек ”, сподели тя. „ Какво мога да направя аз против един явно физически доста добре квалифициран мъж. Той може да направи всичко. Осъзнах ужаса на това, което ми се е случило, когато го видях за пръв и финален път ”, добави някогашната жертва на Плъха.

Слави Ангелов от своя страна повтори визията си, че казусът е в закона.

„ Можеш да се защитиш в дома си единствено, в случай че е проникнато в него с щурм и принуждение. Обикновено крадците влизат доста безшумно и деликатно, употребяват комплицирани принадлежности – последна дума на ключарската техника. Влизат доста безшумно, извършвам кражба всичко и излизат с концепцията никой да не ги види. Явно българските депутати не знаят това нещо, с цел да заложат условие за влизане с щурм, с цел да може човек да отбрани дома си ”, сподели той и разясни, че даже нарушител да влезе в дома ни, не можем да се защитим, в случай че не е нахлул с щурм и принуждение.

„ Защо непрекъснато търсим баланс, който би трябвало да пази насилника, а не жертвата ”, попита той, откакто сподели, че сега законите за самоотбрана не са настоящи и са от времето на социализма.

„ Законът не е задоволително явен и дава огромна зона за пояснение от страна на съдиите ”, добави той.

„ Има условие да отвърнеш на това принуждение съразмерно. Тоест би трябвало да отвърнеш със същата доза мощ ”, описа той. „ Ако ти си с револвер, а той е с нож, не можеш да се защитаваш ”, сподели той за закона. Слави Ангелов описа за няколко случа, в който жертвите на обири и принуждение, влизат в пандиза, откакто са се защитили. Той изрази мнение, че законът би трябвало да се промени и изключително „ тази точка, в която се изяснява, че би трябвало да се влезе с щурм и принуждение ”.

„ Също по този начин би трябвало да се види и това условие за съразмерно отвръщане на експанзията ”, сподели той.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР