“Казусът със сигнала срещу срещу Обществения съвет за изграждането на

...
“Казусът със сигнала срещу срещу Обществения съвет за изграждането на
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Скандално е ДАНС да оказва натиск срещу гражданския сектор

“Казусът със сигнала против срещу Обществения съвет за построяването на Националната детскаболница е абсурден. Става въпрос за напън против хора от гражданския бранш - специалисти,лекари, които са изразили мнение, че частни ползи превземат страната и слагат подриск цялото детско опазване на здравето. В този миг държавната машина се включва и стартира даги плаши. Ние установихме, че ДАНС няма съображение за такива инспекции. ” Това коментиранародният представител Елисавета Белобрадова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вчера ПП-ДБ изиска оставката на ръководителя на ДАНС след извършеното в парламентаизслушване на Пламен Тончев по отношение на постъпили тъжби в Държавна организация "Националнасигурност ", подадени против членове на Обществения съвет за създаване на Националнадетска болница и против екипа на фондация "Даная ", от "Търговска лига - световен аптеченцентър " АД, по отношение на отсроченото им капиталово желание за основаване намногопрофилна болница "Мама и аз ", гр. София.
„ Имаме доста ясна позиция от началото на сформирането на това Народно заседание, когатоизбирателите ни отредиха да сме трети. Многократно сме заявявали, че в случай че няма предпочитание зареформаторско болшинство, смисълът във връзка с присъединяване ни в ръководството се губи “,заяви Белобрадова по отношение на опцията ПП-ДБ да поддържа ръководство, излъчено от 50-отоНС.

Според нея ГЕРБ, които смъкнаха кабинета “Денков ” и отхвърлиха да има реформаторскоуправление, в този момент би трябвало да си носят политическата отговорност. Тя изясни още, че направенитеот първата политическа мощ съвещания са били официални. “Става въпрос за изключителноважни политически въпроси и процеси, а телефонът звъни и те ни споделят „ Елате след два часаза пет минути “. Това е мимикриране на политически спор. ”, добави Белобрадова.
“От "Да, България " постоянно сме задавали най-важния въпрос - по какъв начин ще се ръководи страната.Засега няма друга политическа мощ, която да предлага градивен отговор. Единственото,което се търси, е някакъв машинален общ брой от хора, които да сформират болшинство, а какво ще сеслучва по-късно - не е ясно. Ако отговорът е, че ще се ръководи корупционно и погрешно, тотогава търсенето и подкрепянето на болшинство губи своя смисъл. ”, изясни още Белобрадова.
Тя разяснява и Костадин Костадинов, който съгласно нея употребява смутните времена, за даподхвърля всякакви изречения и да смъква в допълнение доверието в политическия развой. “Ние вечетрети ден би трябвало да се обясняваме, че диалози с него не сме имали. Няма по какъв начин да сформирамемнозинство хора, с които имаме дълбоки ценностни разлики. ”, заключи депутатът от ПП-ДБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР