„Казусът с тестовете за учениците са удобен повод да уронване

...
„Казусът с тестовете за учениците са удобен повод да уронване
Коментари Харесай

Кацаров: Тестовете за учениците са удобен повод за уронване на престижа и името ми

„ Казусът с тестванията за учениците са комфортен мотив да уронване на престижа и името ми “, счита някогашният длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров.

Преди дни стана ясно, че КПКОНПИ са открили данни за корупция при поръчката за пазаруването на тестванията за ковид, които разрешиха на учениците да се върнат в клас. Стойчо Кацаров сподели, че няма визия за какви злоупотреби приказва антикорупционната комисия.

„ Истинската причина да се прави опит да се орони името ми е обвързвана с няколко огромни столични лечебни заведения и най-много – с детската болница. Това е същинската причина “, сподели Кацаров в „ Тази заран “.

Той добави, че още преди да се организира поръчката за тестванията народен представител от ГЕРБ е заговорил за злоупотреби. „ Той навя подозрения за корупция още преди да е оповестена тази поръчка “, сподели Кацаров.

„ Това е офанзива, чиято последна проекция е президентът Румен Радев. Другата линия е икономическа. За детската болница има платени 10 млн. лева без да е осъществена никаква активност, без законово съображение да се платят тези средства и до този миг не са подхванати никакви дейности за откриване на истината към този случай. Ето ви 10 млн. аргументи да бъда нападнат аз, да бъде атакувано ръководството на служебното държавно управление “, сподели Кацаров.

Той изясни, че Министерски съвет е определил бюджет за тестванията 12 лева на численост за 1,5 млн. теста.

„ Ние купихме 4,7 млн. теста – три пъти повече за същите пари. Три пъти по-ниска цена е реализирана по време на поръчката “, сподели Кацаров.

Той сподели, че няма да разреши никой да петни името му, само че той няма да показва имена, тъй като това би трябвало да направи прокуратурата. „ Те имат всички документи, цялата документи е показана на прокуратурата. Ако сме правова страна, не аз би трябвало да показвам. Прокуратурата би трябвало да ги уточни “, сподели Кацаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР