Казусът с гражданството на Кирил Петков . Това съобщиха от

...
Казусът с гражданството на Кирил Петков . Това съобщиха от
Коментари Харесай

Казусът с гражданството на Кирил Петков се проверява от Специализираната прокуратура

Казусът с поданството на Кирил Петков. Това оповестиха от държавното обвиняване поради медийни запитвания.

Проверката е формирана още на 24 август по сигнал, който бил подаден по електронната поща. В него се твърдяло, че в качеството си на длъжностен министър на стопанската система Петков е направил закононарушение.

От Специализираната прокуратура ще изискат документи по проблема и от Конституционния съд. След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще реши дали има данни за осъществено закононарушение.

" Случаят не се отличава с нищо от десетките инспекции, които се образуват всекидневно в Специализираната прокуратура, а и в останалите прокуратури. Точно тъй като сигналът не е разполагал с доказателства, а още по-малко задоволително такива, наблюдаващият прокурор, само че който е разпределена преписката за работа е съобразил, че следва да разпореди инспекция по Закона за правосъдната власт. Това се прави сега ", сподели за Българска национална телевизия Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура.

В отговор от " Продължаваме Промяната " разпространиха прессъобщение, в което споделят, че правораздавателната система се нуждае от дълбока промяна. Подчертават, че профилираните углавен съд и прокуратура играят прекомерно " особена " роля в използването на законите в страната и тяхното закриване е един от главните цели в законодателната активност на идващото Народно заседание. Заявяват, че не ги е боязън.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР