Казусът с Александър Морфов стигна до прокуратурата, . На 6

...
Казусът с Александър Морфов стигна до прокуратурата, . На 6
Коментари Харесай

Казусът с Васил Василев и Александър Морфов се пренася в прокуратурата

Казусът с Александър Морфов стигна до прокуратурата,. На 6 март сдружението сезира Министерство на вътрешните работи за отправени закани от страна на шефа на Народния спектакъл Васил Василев към Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен от поста " основен режисьор ". Днес от Министерство на вътрешните работи са изпратили съобщение до " БОЕЦ ", че сигналът им е предаден на Софийската районна прокуратура.

 Александър Морфов е уволнен от Народния спектакъл, Велислава Кръстева напуща (обновена) Александър Морфов е уволнен от Народния спектакъл, Велислава Кръстева напуща (обновена)

На 1 март, за който се твърди, че е с гласовете на Василев и Морфов. В него се чува по какъв начин шефът на театъра споделя на режисьора, че " в Плевен го търсят и ще го намерят, той си знае защо ". Пред " Дневник " артистът Валери Йорданов удостовери, че.

На 6 март " БОЕЦ " подава сигнал в Министерство на вътрешните работи поради този случай. На 7 април оттова им изпращат съобщение, че сигналът е предаден на прокуратурата. От Софийската районна прокуратура споделиха за " Дневник ", че все още не съм получили подобен сигнал, което обаче не значи, че не е изпратен. Очакват другата седмица да стигне до тях и да стартират работа по случая. Васил Василев и Александър Морфов не бяха открити за коментар.

 Неправилно, само че не нелегално: Министърът не можел да уволни шефа на Народния спектакъл Неправилно, само че не нелегално: Министърът не можел да уволни шефа на Народния спектакъл

Хронология на абсурда в театъра

Скандалът в Народния спектакъл стартира през октомври предходната година, когато тогавашният пиар на театъра Велислава Кръстева придружи почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Това стана мотив Александър Морфов, който по това време заемаше длъжността " основен режисьор ", да надраска вратата на кабинета й с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ". Последва остра замяна на реплики, а.

Бившият длъжностен министър на културата Велислав Минеков назначи инспекции в театъра. На 2 февруари президентът Румен Радев назначи ново служебно държавно управление, в което беше заменен единствено министъра на културата. Мястото на Велислав Минеков зае Найден Тодоров, който съобщи, че назначените от неговия предходник инспекции в театъра не са разкрили нарушавания.

 Новият длъжностен министър на културата: Проверката в Народния спектакъл не е открила нарушавания Новият длъжностен министър на културата: Проверката в Народния спектакъл не е открила нарушавания

Дълго време Васил Василев не подхващаше нищо. На 28 февруари стана известно, че той е освободил пиара Велислава Кръстева, а Александър Морфов е уволнен дисциплинарно. На 1 март на уеб страницата на Народния спектакъл беше издание изказване, в което се твърди, че Морфов е уволнен, тъй като.

Казусът стана, в което влязоха лица като Георги Каприев, Лилия Абаджиева и Валери Йорданов. Те упорстват за оставка на шефа на Народния спектакъл Васил Василев, както и за законови промени, свързани с провеждането на състезания за шефове на културни институции.

 " Директорът става като притежател на Народния спектакъл ": Движение за просвета изиска законови промени и оставка
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР