Казусът Пирогов предизвика реакции в Народното събрание. Решение на казуса

...
Казусът Пирогов предизвика реакции в Народното събрание. Решение на казуса
Коментари Харесай

Сагата "Пирогов": Какви са реакциите в парламента

Казусът " Пирогов " провокира реакции в Народното събрание. Решение на проблема ще търси здравната комисия, която ще организира съвещание.

Относно това дали здравният министър би трябвало да подаде оставка Бойко Борисов разяснява, че през вчерашния ден Асен Василев доста ясно е споделил отговора, а точно: " Ако здравният министър не събира нужната поддръжка, би трябвало да се отдръпна от поста си ". От ДСБ обаче, чиито член е министърът, изрекоха неодобрение и противоречие, че с цел да остане на поста би трябвало да търси поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кирил Петков съобщи, че оставка на здравния министър може да изискат единствено министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

" Следобед в здравна комисия да бъде извикан шефът на " Пирогов ", пред всички партии, обществено, по всички тези тематики да отговори. Така работи една правова страна ", съобщи Бойко Борисов.

А министърът в тази обстановка, съгласно вас, би трябвало ли да подаде оставка?

Бойко Борисов: " Асен Василев през вчерашния ден даде рецептата ".

Подкрепяте ли го?

Бойко Борисов: " Естествено ".

Асен Василев сподели " Не съм аз индивидът, министър председателят би трябвало да изиска оставката на здравния министър?

Бойко Борисов: Аз не съм министър председател.

Вижте още в директното включване на Вера Александрова.

" Министър Хинков е дълготраен член на ДСБ. Той се употребява с нашата поддръжка в борбата му с корупционни практики. Считаме, че изявлението на министър Василев буди съществени терзания. Изказването за това, че всеки един министър в този кабинет би трябвало самичък да търси своята политическа поддръжка нас ни тормози, тъй като това автоматизирано значи, че всеки министър самичък би трябвало да се сговаря с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", добави Йордан Иванов, ДСБ.

Д-р Валентин Димитров: Прокуратурата да влезе в " Пирогов " и да ме ревизира
" Това, което би трябвало да се случи със здравния министър. Той би трябвало през днешния ден да бъде изслушан в комисия, в случай че има някакви забележки, комисията да го вдигне. Накрая решението и отговорността за нечия оставка, учен Денков и Мария Габриел, те са по Конституция хората, които могат да му изискат оставката ", сподели още Кирил Петков от ПП-ДБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР