Казусът Дарина Такова трябва да ни насочи вниманието към това

...
Казусът Дарина Такова трябва да ни насочи вниманието към това
Коментари Харесай

Министърът на културата разпореди проверка в Музикалното училище


" Казусът " Дарина Такова " би трябвало да ни насочи вниманието към това по какъв начин да подхождаме с внимание и почитание към всеки, който желае да работи с възпитаници, желае да съобщи опит, познания и умения и има качествата за това , само че по една или друга причина не се вписва в административните условия ".

Това сподели министърът на културата Боил Банов след срещата с шефът на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " доктор Столина Добрева. Двамата се срещнаха в Министерството на културата през днешния ден по покана на министър Боил Банов във връзка проблема, подбуден от недопускането до присъединяване в конкурс за учител в НМУ на оперната певица Дарина Такова.
 Директорката на Музикалното учебно заведение няма да подава оставка
Директорката на Музикалното учебно заведение няма да подава оставка

Една оставка е честен акт, разяснява Боил Банов

По време на срещата двамата размениха своите гледни точки към обстановката и разискаха по какъв начин хората на изкуството във всички сфери, които желаят да са потребни, да бъдат въвлечени в образователния развой, а не отблъсквани с административни правила .

Министърът сподели, че реализатор от международен сан , който е имал проблем с гласа не може и не би трябвало да бъде принуден да пее и да няма друга опция за доказателства на гения и преподавателските качества на претендента . " Добрият началник е задължен да откри баланс, среда, условия за развиване на духа на тези деца и на учебното заведение, да откри най-хубавото, до което те могат да се допрян. Това е работата на ръководителя, както и моята работа ", сподели министър Боил Банов пред публицисти след срещата.

Предстои специалисти на Министерството на културата да създадат инспекция на оповестяването на състезанието и изискванията за провеждането му. " Това са вътрешни правила, които не са наложени нито от МОН , нито от Министерството на културата , а са на самите шефове , които имат задоволително независимост ", разясни министърът.

" Ще създадем инспекция и в другите учебни заведения по изкуствата, тъй като логиката изисква огромните създатели , които имат предпочитание да влязат в нашата просветителна система да бъдат поощрявани за това, а не възпирани от усложнени процедури, с цел да не върнем на следващия ден и други международно приети гении ", съобщи още министър Боил Банов. Според него общата цел е всички дружно да работят за креативното развиване на учениците, за това те да се развиват, да се учат, да се раздават, да черпят опита на най-хубавите.

На въпрос дали Дарина Такова би приела да работи като съветник в учебното заведение, министърът отговори, че сега това е напълно работа на шефа.

Искам да научим тези деца освен на това по какъв начин да съблюдават разпоредбите, а на това да почитат личностите, да не бъдат безкомпромисни към болката на хората и да не ги унижаваме, разяснява още министър Банов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР