Казаното вчера от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е

...
Казаното вчера от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е
Коментари Харесай

Г-н Борисов да спре да лъже. Спряганите за министри с мандата на ГЕРБ отричат

Казаното през вчерашния ден от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че е имало спрягани министри от евентуалните сътрудници за първия мандат - Българска социалистическа партия, " ИТН " и Движение за права и свободи, повлече крайник и през днешния ден.

След като Борисов загатна името на Гроздан Караджов от Има Такъв Народ като  проектоминистър на превоза, през днешния ден депутатката му Деница Сачева " вкара в играта " и дясната ръка на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Ниинова - Георги Свиленски. По думите й той също е бил спряган - за министър на районното развиване, дружно с Караджов за транспорното.

Изказването си депутатката на Борисов направи сутринта в ефира на бТВ, а след това го затвърди и в коридорите на Народното събрание.

" Имаше, несъмнено, и договаряния, които не са се водили пред медии. Смея да настоявам, че договарянията бяха в много напреднала фаза. Обсъждани бяха на разнообразни равнища и с разнообразни преговорни групи имена за министри, в това число на господин Свиленски.

Тези неща не бяха контрактувани. Не споделям, че това е било дефинитивно решение, само че споделям, че на разнообразни стадии от договарянията е имало имена, които бяха подавани в преговорните екипи и бяха обсъждани за разнообразни ведомства и министерства ", съобщи тя.

Двамата замесени отрекоха.

" Никога Българска социалистическа партия не е говорила за министри! Никога не е говорила за министерства! Никога, на никое място не е поставяла въпроса с имена. Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър. Интригите, които се пробва да вкарва Борисов се само, с цел да отклонят вниманието ви от искатния имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която се сформираха с " Продължаваме промяната ", коментира Свиленски

Призова " господин Борисов да спре да лъже " и да кара депутатите си да вършат същото.

" Никой не е разговарял с мен за министерства при договарянията за кабинет с първия мандат. Никой не е разговарял с мен на тази тематика - нито Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов са разговаряли на такава тематика ", безапелационен бе и Караджов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР