Казаното от управителя на НЗОК Дечо Дечев е самата истина.

...
Казаното от управителя на НЗОК Дечо Дечев е самата истина.
Коментари Харесай

Адв. Андрей Дамянов от НЗОК: В законодателството има възможности за източване на Здравната каса

Казаното от шефа на НЗОК Дечо Дечев е самата истина. В законодателството на България се съдържат благоприятни условия за така наречен ”източване на Касата ”. Още със замисъла на Касата са били заложени така наречен бомби със закъснител, които с течение на времето са се развивали в законодателството и според от това кой е на поста министър на опазването на здравето.
Това сподели пред БНР юрист Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на НЗОК, представител на пациентска организация.

Припомняме, че шефът на Здравната каса доктор Дечо Дечев съобщи, че ще се отдръпна на 12-и март, когато изтича мандатът на проф. Камен Плочев, а след отдръпването му той беше определен да го довърши. Дечев съобщи, че няма условия да се оправи с проведената система за източване на НЗОК. Това зависело от Министерството на здравеопазването, с което Здравната каса би трябвало да върви в унисон, какъвто няма.

" За нас това решение на доктор Дечев беше изненада ", сподели още адв. Дамянов. Според него Дечев е показвал много консервативно ръководство на Здравната каса.

Адв. Андрей Дамянов го дефинира като кардинален човек, който мъчно прави взаимни отстъпки с нередностите. Според него актуалният шеф на НЗОК е направил сериозен опит и е съумял да спре част от течовете в Касата. " Течове, които са ориентирани по-скоро към облага, в сравнение с към лекуване ", посочи той.

" Едно от достиженията на доктор Дечев е да реализира уравновесен бюджет на Здравната каса и в края на годината да не излезем на недостиг, а това се случва за първи път от основаването на Касата ", разяснява още адв. Дамянов и съобщи, че членовете на НЗОК ще опитат да го убедят да остане на поста и след 12-и март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР