Казаното от Нетаняху тази седмица предполага, че Израел ще бъде

...
Казаното от Нетаняху тази седмица предполага, че Израел ще бъде
Коментари Харесай

Нетаняху: Ние не се стремим да завладеем, окупираме и управляваме...

Казаното от Нетаняху тази седмица допуска, че Израел ще бъде виновен за сигурността в Газа за неопределен срок, което провокира отпор от страна на Съединени американски щати, главният съдружник на Израел.

 

Вашингтон съобщи, че ще се опълчи на израелската следвоенна окупация на Газа, където Израел прави бомбардировки за заличаване на водачите на " Хамас ",след като бойци на групировката нападнаха южните израелски общини на 7 октомври, при което убиха 1 400 души.

 

В четвъртък Нетаняху съобщи пред американската телевизия Фокс нюз: " Ние не се стремим да завладеем Газа, не се стремим да окупираме Газа и не се стремим да управляваме Газа. "

 

Израелският министър председател уточни, че едно гражданско държавно управление ще би трябвало да поеме Газа, само че че Израел би трябвало да е убеден, че офанзива като  тази от 7 октомври няма да се повтори.

 

" Така че би трябвало да разполагаме с надеждна мощ, която, в случай че е належащо, ще влезе в Газа и ще убие убийците. Защото това е, което ще предотврати повторната поява на нещо, сходно на " Хамас " ", сподели Нетаняху.

 

Израелските бомбардировки на Газа са лишили живота на повече от 10 800 палестинци по данни на здравните чиновници в Газа. 

 

Нетаняху съобщи още, че след войната " това, което би трябвало да забележим, е Газа да бъде демилитаризирана, дерадикализирана и възобновена. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР