Казаното от мен е извадено от контекста - то се

...
Казаното от мен е извадено от контекста - то се
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Изказването ми беше извадено от контекста, отнасяше се за американски журналист

Казаното от мен е извадено от подтекста - то се отнасяше за американски публицист. Това съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по отношение на коментара му за насилието в пленарната зала по време на почивката на депутатите. Припомняме, то беше последвано от скандал и отдръпване на Рашидов от председателския пост вКомисията по просвета на Народно събрание и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

" Става дума за частен диалог с мой сътрудник, само че се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което споделих, касае американски публицист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек. “ - изясни Рашидов, представен от БГНЕС

Според него всички са се хванали „ за една атрактивна дума “ и никой не е чул нищо за самия закон. „ Аз ще се извиня на хората, в случай че някой се е разпознал. Аз не визирах никого. Но постоянно мога да се извиня на българските майки и деца. “ - разясни той.

Вежди Рашидов акцентира, че ние имаме закон, който обаче не се ползва. „ Не съм разрешил аз това момче да избяга, нито аз съм го пропуснал, да не бъде задържан “, разясни още той.

Според него избрани думи са извадени от подтекста и услужливо са употребявани против наго от избрани хора.

„ Аз съм горделив човек – през днешния ден съм споделил, че ще си подам оставката и ще го направя. Не ми е първа фантазия да съм ръководител на комисията. Аз съм към този момент възрастен човек – имал съм всичко, почтено и почтено съм си правил работата “, сподели Рашидов нощес, откакто по-рано подаде своята оставка от Комисията по просвета и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Репликата, поради която избухна абсурдът, се чу от микрофона на председателстващата съвещанието Росица Кирова, когато двамата обсъждаха по какъв начин да продължи съвещанието:„ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня, американския режисьор, където го направиха на маймуна. “
В позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидовподнесе публично опрощение:
„ Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание. Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг.
Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение. “

По-рано председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова дефинира случилото се като " неприемливо ". " Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и неприемливи, изключително в сегашния спор и миг. ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили изрично се разграничава от изказаи упорства Вежди Рашидов да се извини обществено. " - уточни тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР